Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 6.06 + XP + 1HDD = BIG PROBLEM  (Přečteno 3506 krát)

JanalTom

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu 6.06 + XP + 1HDD = BIG PROBLEM
« kdy: 22 Května 2006, 13:23:46 »
Zdarec palec lidi

tak mam problemek, a to tak ze dost zasadni :-(

Mam na notasu nainstalovane XP, hdd rozdelen na 2 kousky, prvni je XP a druhy Ubu ...

pocas instalace obou systemu zadny problem, po restartu a doinstalovani Ubu je vsak problem pokud chci nabootovat do XP ...

Xp zacnou natahovat data a pak spadne do BlueDethScreen s hlaskou,  ze nemuze namontovat disk nebo tak neco, problikne to na chvilku a je to pryc ...

Prosim o pomoc, nevim co s tim, zkousel jsem rozdelit disk na 2 primarni, nebo 1 promarni a extended, XP zkolabuji po instalaci Ubu ... :-( Na rozedlovani jsem zkusim win, i lin sw, vcetne LiveCD Ubu ...
Prominte me otazky, jsem totalni lama a zacatecnik, ale chci vedet vic ! Mejte se mnou prosim strpeni ... ;-)
Pouzivam Ubuntu 7.10
-JT-

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #1 kdy: 22 Května 2006, 14:30:08 »
Je možné, že ten disk nebyl rozdělěn zcela korektně. Každopádně zkuste nabootovat z instalačního CD Windows a v první obrazovce po načítání ovladačů zvolte R. Až se dostanete do konzole, tak zkuste CHKDSK /R pro zkontrolování disku.
Kubuntu forever :-)

Robert

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 22 Května 2006, 14:30:30 »
takže tabulku s rozdělením disku a  obsah souboru menu.lst z /boot/grub  jinak to nejde poznat, co se děje. Na konci instalace ubuntu si nechal grub zapsat do mbr disku? nikde žádná hláška že by se to nepovedlo?

JanalTom

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 22 Května 2006, 14:36:22 »
Citace: corwin78
Je možné, že ten disk nebyl rozdělěn zcela korektně. Každopádně zkuste nabootovat z instalačního CD Windows a v první obrazovce po načítání ovladačů zvolte R. Až se dostanete do konzole, tak zkuste CHKDSK /R pro zkontrolování disku.
disk je na 100% OK
Prominte me otazky, jsem totalni lama a zacatecnik, ale chci vedet vic ! Mejte se mnou prosim strpeni ... ;-)
Pouzivam Ubuntu 7.10
-JT-

JanalTom

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 22 Května 2006, 14:39:57 »
Citace: indianek
takže tabulku s rozdělením disku a  obsah souboru menu.lst z /boot/grub  jinak to nejde poznat, co se děje. Na konci instalace ubuntu si nechal grub zapsat do mbr disku? nikde žádná hláška že by se to nepovedlo?
tabulku s rozdelenim disku ziskam jak ? jakym nastrojem to chces ?

menu.lst je standartni, instalace probehne v poradku, zadny problem se nikde neohlasi, Grub je zapsan na HDD a jede taky v poradku ...
uz jsem opravdu zkousel kde co, nevim jak dal ...

pokud dam instalaci jen ubu, slape na 100%, jen ty wokna nenabehnou ... :-)
Pouzivam Ubuntu 7.10
-JT-

Jakub Šťastný

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 22 Května 2006, 15:04:19 »
Treba fdisk/cfdisk/sfdisk - standardní je fdisk, nejjednodušší je cfdisk, a je to vždycky fdisk /dev/hda a pro fdisk pak zmáčkneš "p", a on Ti řekne...nebo parted či Gparted (nutno doinstalit gparted, ale je dobrý). J
Jabber: mistnost ubuntu na serveru chat.linjab.net Návod na připojení
Česká ubuwiki: wiki.ubuntu.cz/
Nejhorší IM  Nejlepší IM Vim rulez ;-) Návod

JanalTom

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 24 Května 2006, 09:07:35 »
takze vsechny pokusy zklamaly :-( uz nemam sily ani cas to dale resit ...
na notasu mam jen ubu a pretransformavam tento request na dotaz, jak rozchodit win na nejakem emulatoru primo v linuxu ...

diky
Pouzivam Ubuntu 7.10
-JT-

MiBo

• Stálý člen
  • **
  • hello world
« Odpověď #7 kdy: 24 Května 2006, 09:36:59 »
emulator vmware ale jinak samozrejme ze to vyresit jit musi zkus nejaky kvlaitni diskovi manager bootojici s cd treba acronis disk director a podobne ...

Jindro

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 24 Května 2006, 09:48:08 »
zatím není čas na paniku.

1.v jakém pořadí probíhala instalace obou systémů?

2. stále jsi nám neukázal menu.lst

pokud už máš jenom Ubuntu, doporučuji vmware player, ale je to předčasné rozhodnutí.

JanalTom

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 24 Května 2006, 10:00:57 »
Citace: Jindro
zatím není čas na paniku.

1.v jakém pořadí probíhala instalace obou systémů?

2. stále jsi nám neukázal menu.lst

pokud už máš jenom Ubuntu, doporučuji vmware player, ale je to předčasné rozhodnutí.
at 1 Xp a pak Ubu
at 1 b Ubu a pak XP - pri teto variante se mi nepodarilo z5 aktivovat Grub :-(

resil jsem to s mibem a botanicusem

zkusil jsem opravdu asi vse co slo, proste mi odmitl to nainstalovat s hlasenim, ze nenasel disk, pricemz tam byl i spravne jmeno ... dokonce jsem zkusil i znovu spustit instalaci z live.cd a presto tvrdosijne bootuji - bootovali xp ... :-(

at 2 ted uz je to jedno, ale v historii botanicuse ji bude urcite mit, nicmene je to standartni list ...

pokud mi nekdo poradi jak vzdalene zpristupnit muj stroj, klidne to udelam, aby jste videli ze si nevymyslim, a jsem ochoten provest reinstalacni kolecko jeste jednou asi po 7me a doufam , ze uz naposled ...
Pouzivam Ubuntu 7.10
-JT-

smita

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 24 Května 2006, 11:26:24 »
tak vypis rozdeleni disku udelas takto: "sudo fdisk -l /dev/hda"
a menu.lst takto: "cat /boot/grub/menu.lst"

d_a_v_e

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 26 Července 2006, 14:22:24 »