Tak to nevím, kdo se zbláznil. Automatix jem použil jen jednou v 6.06 k vůli skype a musel jsem instalovat znovu.
Citace z článku:
Instalace Ubuntu přímo ve Windows
Nějaké projekty zahrnující jistou míru začlenění Windows v rámci instalace linuxu jsme tu už měli, ale zatím to vždy končilo instalací z vlastního prostředí linuxové distribuce. Ubuntu v tomto směru chystá doslova převratnou změnu.
Představte si, zatím spíše hypotetickou, možnost nainstalovat Ubuntu jako aplikaci na Windows diskový oddíl. Ubuntu by si upravilo záznam v boot.ini, ale jinak by normálně fyzicky leželo na NTFS oddílu v nějaké adresáři (třeba Program Files/Ubuntu). Uživatel by tak byl oproštěn od nutnosti dělit nějak disk či dalších náročnějších operací. Toto řešení by však sebou neslo i jistá úskalí, ale to je na delší debatu, kvůli které si dnes o Ubuntu nepovídáme.
Tady taky nevím, jestli je na tom něco pravdy. Nikde jsem neslyšel, že by win spolupracovalo s někým od linuxu, tedy aspoň veřejně. Snad jen jsem někde zaslechl, že si bude win a linx navzájem platit licence. Navíc pokud pojedou dva systémy, asi to dost bude vytěžovat CPU. Nevím, jestli jehoVista bude vůbec ochotná pustit na disk Ubuntu.