Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu ala Vista  (Přečteno 2373 krát)

SonnY

• Návštěvník
Ubuntu ala Vista
« kdy: 18 Října 2007, 21:04:28 »
Chcel by som si len tak pre zabavu co najviac prisposobit ubuntu(7.10) aby vyzeralo uplne ako Vista. Mozete mi poradit nejake konkretne temy, pripadne nejake dodatocne nastavenia, alebo programy? S linuxom som dlho nerobil, naposledy tusim na ubuntu 6.06, ale to je uz davno.

3m9d

• Stálý člen
  • **
Re: Ubuntu ala Vista
« Odpověď #1 kdy: 18 Října 2007, 22:55:16 »
http://www.gnome-look.org/ a vyhledávat "vista"
Velmi pěkné je téma vista-ish (nebo tak nějak, pro beryl/CompizF), sám jej používám (prostě se mi líbí to rozložení tlačítek s jedním větším... :-[ ) Najdete tam i tlačítka, ale to snad zvládnete ;)

edit: Nebo nedávno vyšlo v časopise CHIP "Linux lepší než Vista", založeno na Kubuntu 7.04 s berylem a ty témata k tomu byly extra... Tak si to můžete sehnat ;)

např: http://www.gnome-look.org/content/show.php/Vista+desktop+---+ubuntu?content=64723
« Poslední změna: 18 Října 2007, 23:07:56 od 3m9d »
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

SonnY

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Října 2007, 23:53:15 »
Dik za tip. Inak aky je rozdiel ked nieco stiahnem pre gtk, compiz, beryl, alebo neviem ake vselijake temy tam este su?

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
« Odpověď #3 kdy: 18 Října 2007, 23:58:37 »
Dik za tip. Inak aky je rozdiel ked nieco stiahnem pre gtk, compiz, beryl, alebo neviem ake vselijake temy tam este su?

GTK je pro GTK [pokud nemate akcelerovane prostredi]
Compiz je pro Compiz [pokud mate akcelerovane prostredi a pouzivate Compiz]
Beryl je pro Beryl [pokud mate akcelerovane prostredi a pouzivate Beryl]
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

SonnY

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 19 Října 2007, 00:01:08 »
No mam U7.10 kde, ak sa nemylim, je dafaultne CF, ktore mam aktivne. Takze mam tahat veci pre Compiz?

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 19 Října 2007, 00:20:35 »
Nejsem si jistý, ale myslím, že pro Beryl (jsou to emerald témata - stejná jako v compizF)
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

SonnY

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 19 Října 2007, 00:26:37 »
Ok, a ako ich instalujem? Skusal som to klasicky, ale napisalo mi ze emeril koncovku mi nezobralo(ani som to sice necakal).

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 19 Října 2007, 00:40:10 »
1)Systém -> Volby -> Emerald theme manager
2)pravý klik na to-co-má-CF-místo-diamantu (na liště) a tam theme manager a import/drag'n'drop
Obojí je teda z FF + Beryl, ale alespoň jedno by snad mohlo fungovat... :P

ťuhýk

• Návštěvník
  • Ugly naked guy
    • tuhyk.inside
« Odpověď #8 kdy: 20 Října 2007, 21:51:07 »
V compiz-fusion ani nemusis pouzivat Emerald, nebo aspon v Kubuntu mam normalni KDE windows decorator. Pro Ubuntu to urcite bude to same, takze muzes stahovat i schemata pro gtk. Pak si akorat nastav spravne zobrazovani prikazem gtk-window-decorator --replace
We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.