Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s externym hdd  (Přečteno 1664 krát)

Pawan

• Aktivní člen
  • *
Problem s externym hdd
« kdy: 19 Října 2007, 01:39:20 »
mam externy hdd ktory v kubuntu nexe nacitat.. v ubuntu siel...snazil som sa to nastavit v "disk a suborovy system" ale nepomohlo to.. mount point som dal ako /media a typ automaticke a neskor aj ntfs.. zobrazilo mi disk na ploche ale vypisalo ze nemam opravnenie ho otvorit.. ano a mal som povoleny vstup pre any user... viete mi nejako poradit pripadne mi podrobne napisat co by som tam mal do kazdeho ramceka napisat? vopred dakujem
Toshiba laptop U200-125 PRO 1,86ghz core2duo 2gib ram, 3d integrovana graficka od intelu (cize *censored*), ubuntu 10.04 64bit

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Problem s externym hdd
« Odpověď #1 kdy: 19 Října 2007, 13:56:27 »
Vložte sem fstab.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

pinpet

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 19 Října 2007, 14:59:00 »
no neviem ci uprava fstabu to vyriesi, lebo ak tam sem tam da nejake usb zariadenie, tak mu nebude sediet zriadenie v /dev/....
ja som mal problem a to som mal jeden sata a jeden ata disk a to tak ze po reboote niekedy boli na inom zariadeni

ak tak skus prestudovat http://wiki.ubuntu.cz/Podpora_z%C3%A1pisu_pro_NTFS?highlight=%28ntfs%29 a potom mozes bud upravit fstab, alebo cez sudo pripajat

a mount point nie /media ale /media/nejaky_nazov
lenivost je najvacsi bug cloveka

nodrive

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 21 Října 2007, 21:12:42 »
Citace
ja som mal problem a to som mal jeden sata a jeden ata disk a to tak ze po reboote niekedy boli na inom zariadeni
Proto se zavedla UUID.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.