Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gutsy Gibbon a zvuk  (Přečteno 4909 krát)

oudrnicky

• Návštěvník
Gutsy Gibbon a zvuk
« kdy: 19 Října 2007, 17:03:04 »
Zdravím všechny, konečně jsem se dočkal Gustyho. Po instalaci jsem rád že podpora nového hw je výborná. Bohužel zvuk mi jde při přehrávání DVD a ve Skype. Ostatní zvuky systému mimo přihlášení a spuštění Gnome nejdou a nejdou! V nastavení zvuku jsem je zkoušel změnit ale podařilo se to jen u dvou výše zmíněných. Ostatní jdou pouze při testování, ale jinak ticho ??? Prosím poraďte kde to nastavit. Ve Feisty jsem nikde nic jiného nastavovat nemusel. Dík předem za radu.
« Poslední změna: 16 Ledna 2008, 01:41:45 od Anna Taliánová »

qUAKER

• Host
Re: Gusty a zvuk
« Odpověď #1 kdy: 19 Října 2007, 17:27:09 »
je to znamy bug,ktery jeste nikdo nevyresil. me ty zvuky zrovna fungovaly (ale mnohym jinym ne..) ale je mi to na nic,protoze nepouzivam gnome ale E17.
« Poslední změna: 15 Února 2011, 11:59:36 od Anna Taliánová »

pinpet

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 20 Října 2007, 00:03:25 »
mam gnome a zatial ide v pohode. doposial som mal jediny problem, ze mi skype ignoroval mikrofon, co bolo sposobene tym ze po upgrade sa zmenili nastavenia
lenivost je najvacsi bug cloveka

ufaak

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 21 Října 2007, 16:39:29 »
me po upgrade nefunguji zvuky pouze ve skype, jinak to jede vsechno v pohode, aspon zatim
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

oudrnicky

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Října 2007, 18:16:03 »
me po upgrade nefunguji zvuky pouze ve skype, jinak to jede vsechno v pohode, aspon zatim
Pokud používáš Gnome zkus jestli při odhlašování jde zvuk prosím. Mě jde jen po přihlášení a potom v nastavení zvuku jsou testy v pořádku. Tak chyba v hw nebo jeho nastevení být nemůže. Opravdu si nevím rady :(
« Poslední změna: 16 Ledna 2008, 01:40:40 od Anna Taliánová »

Strečo

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 21 Října 2007, 18:43:47 »
mne nastastie ide ale pri starte a vypinani puka silnov reprakoch, a ovladac hlasitosti na klavesnici (bezdrotova Logitech) ovlada hlasitost microfonu nie vystupu na repraky, pricom ale na monitore ukazuje znizovanie hlasitosti vystupu, v FF to islo ok, aj klavesy ako Play, FF,Rew Mute,atd,
neda sa to prestavit ???
« Poslední změna: 15 Února 2011, 12:08:27 od Anna Taliánová »
NB HP Pavilion zv6115, Sempron 3000+ 1.8GHz, 2GB RAM, ATI Radeon Xpress 200, WiFi Broadcom-Slape lepsie v Ubuntu ako v XP, XP/9.04
PC Dell Intel Pentium 4 2.20GHz, 768MB RAM, GeForce MX440, 9.04/XP
Čítať viem, ale nemôžem to nájsť.......    Už som to našiel!        ... aj tak tomu nerozumiem ???

zajca

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 28 Října 2007, 10:58:24 »
mě teď běhají jak skoro všechny zvuky tak i mikrofon který nešel,ale pořád mi nejde zvuk ve Flash to je dost na pytel když si pustím klip na youtube a odezírám co tam asi tak hrají a zpívají.
Archlinux , Gigabite GA-K8NE, AMD semprom 3400+, GF6600, 1.5GB RAM
Archlinux , MSI WIND U100, Intel Atom N270, 1GB RAM
další: Ubuntu 10.04 , AMD Athlon(tm) 64 X2 4000+, ATI Radeon HD 3600 series ,3GB RAM

tepo

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 31 Října 2007, 10:15:08 »
cafte
mam taky isty problem... moj GG je tichy :( nejdu vobec ziadne zvuky ...da sa s tym neco spravit?
prosim pomoc!

Pavel

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 31 Října 2007, 10:28:07 »
Mě nefunguje zvuk vůbec respektive nejde ALSA, ale OSS jo, kdyby mi alespoň fungoval zvuk ve flashi tak neřeknu ani popel :-)
Nepropadejte panice!

luisah

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 31 Října 2007, 13:29:52 »
Zkusil bych přeinstalovat vše co se týče alsa, restartovat, mrknout co se změnilo v alsamixer a popř. vyzkoušet všechny variaty na zvukovce.

tepo

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 31 Října 2007, 16:23:53 »
a co vsetko by to malo byt?...neexistuje nejaky samostatny driver na SB Live kartu?

luisah

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 31 Října 2007, 16:44:09 »
Jestli existuje nějaký samostatný driver opravdu nevím.

Co všetko by to mělo být?
Systém - Správa - Synaptic - do hledání dáš vepsat alsa a prolítneš všechno co máš již naistalované a co má někde v názvu alsa a všechny tyto věci přeinstaluješ.

anicka

• Host
« Odpověď #12 kdy: 19 Listopadu 2007, 13:30:47 »
cafte
mam taky isty problem... moj GG je tichy :( nejdu vobec ziadne zvuky ...da sa s tym neco spravit?
prosim pomoc!

Bylo by potřeba více informací, třeba jaký máte PC/notebook/laptop?
Například u IBM stroje (PC/laptop) by mohlo pomoci napsat do terminálu lsmod | grep ibm což zjistí, zdali se správně načetly moduly IBM. (to je třeba můj případ :-))

Kromě toho musíte mít ve volbě "Systém" → "Správa" → "Služby" zaškrtnuto v seznamu služeb "Správa nastavení zvuku (alsa-utils)"!

Jinak zkuste také zjistit v konzoli (terminálu, shellu, příkazové řádce), zdali se pro Váš komp načetly příslušné zvukové moduly:
- pro ALSA Mixer lsmod | grep snd
- pro OSS Mixer lsmod | grep oss

Zdroj: chat Ubuntu (Jabber) Snad Vám to pomůže. Přeji vše dobré! :-)

anicka

• Host
« Odpověď #13 kdy: 19 Listopadu 2007, 13:35:40 »
Mě nefunguje zvuk vůbec respektive nejde ALSA, ale OSS jo, kdyby mi alespoň fungoval zvuk ve flashi tak neřeknu ani popel :-)

Zdali máte nainstalované všechny moduly pro ALSA Mixer zjistíte v terminálu příkazem lsmod | grep snd.
Kromě toho musíte mít ve "Služby" aktivováno (zaškrtnuto) "alsa-utils". Také  je možné, že alsu vůbec nemáte nainstalovanou? viz "Synaptic" ...

Rastafar

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 25 Listopadu 2007, 22:33:59 »
me taky jelo jen OSS, alsa nic, pomohlo znovu nastavit defaultni zvukovku pro alsu takhle:
Kód: [Vybrat]
asoundconf listvypise seznam zvukovek,  u me:

Names of available sound cards:
Live

potom:
Kód: [Vybrat]
asoundconf set-default-card Livenastavi lajfko jako defaultni kartu. Nevim jestli sem pak restartoval nebo to zaclo fungovat hned (zrejme by sla i nejak restartnout jen ta alsa), kazdopadne od te doby to hraje :)
« Poslední změna: 30 Listopadu 2007, 12:13:36 od Anna Taliánová »
P4 3GHz, 2GB RAM, Geforce 6600 GT powered by Kubuntu 8.04
One Love - JAH - Rastafari

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.