Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunguje Wine v Ubuntu 7.10 GG  (Přečteno 5388 krát)

horada

• Návštěvník
Nefunguje Wine v Ubuntu 7.10 GG
« kdy: 19 Října 2007, 17:25:36 »
Po přechodu na nové Ubuntu 7.10 GG (nová instalace - původní pouze /home adresář) nefunguje wine - ba co hůř totálně zasekne celý systém - ať zkusim spustit jakoukoliv aplikaci která dříve normálně fungovala nebo i při spuštění winecfg se prostě zasekne celej systém a není možné jej rozhejbat.
Nemáte někdo podobnou zkušenost? nebo nevíte co s tím?
(wine-0.9.46)
Dobré věci jsou drahé, ty nejlepší jsou zdarma....

Ubuntu 10.10, ntb: IBM ThinkPad T60  | (G)Vim, LaTeX, Python, Git, VLC, mpd + Sonata | Fotografování

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Nefunguje Wine v Ubuntu 7.10 GG
« Odpověď #1 kdy: 19 Října 2007, 18:52:58 »
Aktualizujte na verzi wine-0.9.47. Pokud nepomůže, přejmenujte adresář s nastaveními v ~/.wine.  Aplikace pak po spuštění winecfg vrátit do nově vytvořeného adresáře ~/.wine. Nebo můžete zkusit odstranit jen některé konfiguráky...
« Poslední změna: 19 Října 2007, 18:55:48 od Milhouse »

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

horada

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Října 2007, 22:50:33 »
Wine jsem aktualizoval a zkoušel jsem i nechat vytvořit adresář .wine znovu- problém však přetrvává.:(

Ubuntu 10.10, ntb: IBM ThinkPad T60  | (G)Vim, LaTeX, Python, Git, VLC, mpd + Sonata | Fotografování

horada

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Října 2007, 12:08:11 »
Vám všem ostatním wine funguje?

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 20 Října 2007, 12:32:58 »
Wine mi funguje bez problémů i po upgrade...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

horada

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 20 Října 2007, 18:20:37 »
tak to bude problém nevím v čem - nejdříve jsem udělal upgrade přes původní 7.04 (večer před vydáním) - a wine se kousalo - druhý den jsem udělal komletní reinstal (ne kvuli tomu wine) kromě adresáře /home a také se zasekává. Ale adresářem ~/.wine to neni - ten sem i přejmenovával. Takže to bude někde jinde.... no uvidim a až budu mit monent čas tak zkusim laborovat. Pokud bude nějakej nápad tak sem s ním.

horada

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 23 Října 2007, 19:35:42 »
Tak chyba je někde mezi openchrome a wine - pokud mam nainstalovano openchrome a v xorg.conf via nebo openchrome tak wine nespustim - kousne celej PC, pokud tam necham vesa tak wine funguje - není to ale příliš praktické :(. Nemáte nějaké nápady co s tím?

Od@r

• Návštěvník
    • Od@r Elektro
« Odpověď #7 kdy: 24 Října 2007, 14:33:32 »
wine funguje...ked tak skús reinstall apt-get install wine a apt-get install winefix....

horada

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 24 Října 2007, 15:58:30 »
To si myslím že nepomůže - protože toto mám už 3tí reinstalaci celého ubuntu (7.10) a vždycky to dělá

zuza

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 25 Října 2007, 19:22:05 »
Po přechodu na nové Ubuntu 7.10 GG (nová instalace - původní pouze /home adresář) nefunguje wine - ba co hůř totálně zasekne celý systém - ať zkusim spustit jakoukoliv aplikaci která dříve normálně fungovala nebo i při spuštění winecfg se prostě zasekne celej systém a není možné jej rozhejbat.
Nemáte někdo podobnou zkušenost? nebo nevíte co s tím?
(wine-0.9.46)

mam bohuzel tu samou zkusenost, nova instalace, wineHQ hnusne sekne celej comp, a zbude jen reset

horada

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 25 Října 2007, 19:39:52 »
aspon nejsem sám :)

max007

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 26 Října 2007, 10:21:43 »
Musim se k vám taky přidat dela mi to to same pri spusteni winecfg a nebo nejake aplikace se cele PC zasekne a zby va jen reset. Upgaradoval jsem z FF na GG. wine jsem zkousel nekolikrat odebrat a nainstalovat i smazat adresar ~/.wine ale presto se to porad seka :(   ,(wine 0.9.46) ovladac openchrome
DELL Inspiron 1520 • 15,4", 1440x900 • C2D T5250/1,5GHz/2MB cache • RAM 2GB/667MHz • GF 8400M GS - 128MB • HDD 120GB/5400ot. • Wifi b/g • BT • Ubuntu-II

horada

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 26 Října 2007, 11:35:28 »
tak to neni jen nejaka chybka jednoho systému, az nekdo na neco přdete tak pls poradte... je to celkem skoda ze to nejede.

horada

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 09 Listopadu 2007, 11:44:20 »
Asi se s tím nijak nepohnuo co? - ale mam pocit že to je nějaký bug -když to neni jen u mě - ovšem nemám ponětí kde jej nahlásit (hlavně nevládnu angličtinou :(... abych mohl prolést cizí fóra... )

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #14 kdy: 09 Listopadu 2007, 14:11:22 »
s wine mam taky problem...po aktualizace ne verzi 0.9.47 mi to pri pokusu o spusteni nejakeho programu krz wine pise :
Kód: [Vybrat]
wine client error:2d: version mismatch 306/317.
Your wineserver binary was not upgraded correctly,
or you have an older one somewhere in your PATH.
Or maybe the wrong wineserver is still running?
ps. mam 7.04, jmeno erroru se meni
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

horada

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 09 Listopadu 2007, 15:41:28 »
to vypadá na nějakou chybu při instalaci toho nového wine- zkusil bych wine přeinstalovat (např přes synaptic) a možná bych zkusil zazálohovat adresář .wine v domovském adresáři a původní smazat (nebo jej jen přejmenovat) - poté spustit nějaký nový program pod wine - adresář .wine by se vytvořil a pokud by byla chyba v konfiguraci toho minulého tak by se ta chyba opravila - pokud ne tak by se zazálohovaný adresář přejmenoval zpět...

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #16 kdy: 10 Listopadu 2007, 15:00:41 »
to jsem vsechno zkousel, ale nakonec pomohl restart...wine se asi snazi emulovat win ve vsech smerech :D
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.