Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozdělení disku XP+GG  (Přečteno 2586 krát)

zdendaj

• Návštěvník
Rozdělení disku XP+GG
« kdy: 20 Října 2007, 17:16:13 »
Při instalaci GG jsem zvolil rozdělení jediného disku poměrem jiným, než default 50+50%. Popis "nová oblast" mě zmátl, myslel jsem si, že "nová" je ta pro lin, proto jsem nastavil >50%. Bohužel dopadlo naopak, pro win je větší %ní díl jak pro lin. Měl jsem na FF nástroj pro dělení, ale musím po reinstalaci znovu dohledat. Poradí mi někdo, jak přerozdělit bez ztráty dat?
GIGADÍKY!

Zdeněk Havlík

• Návštěvník
    • Vozembouch Wing
Re: Rozdělení disku XP+GG
« Odpověď #1 kdy: 27 Října 2007, 17:15:40 »
pouzil bych program partition magic, nebo nejak se to jmenuje a vytvorit si boot cd. Existuje take "Hirens BootCD" mela by byt ted nejnovejsi verze 9.3, jsou tam i dalsi vyborny programky na zachranu pc

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #2 kdy: 02 Listopadu 2007, 14:17:07 »
Stáhni si LiveCD GParted (adresu z hlavy nevím, ale google určitě poradí) - je tam "lepší verze" gparted než v LiveCD Ubuntu :) A na rozdíl od Partition Magicu je to zadarmo :)

Data ale každopádně doporučuji zálohovat :)

zdendaj

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 02 Listopadu 2007, 21:06:58 »
Chlapi, díky za rady, třeba tu budou někomu užitečné, ale mně už nic nepomůže. Pokálela se mi grafárna, a to sice ultimativně a bez výzvy, aniž bych do ní hrabal a nešlo nic vrátit zpátky. 640x480 a 16 barev (slovy šestnáct, ne kilo). Je mi smUbutno a stydím se, že jsem se vrátil qidlím eXtraPotworám za 2.3e3 vto DPH a dopravy. Ony vydrží tak půl roku, pak se tradičně zalknou vlastní bolševickou pýchou a zdechnou, ale nic naplat, i půl roku života je kus. Potřebuji dělat a ne si hrát a wowowotomtoje. Všem dobrým lidem moc díky, jednou se vrátím...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.