Zdravím,
jelikož vyšlo nové Ubuntu, nelenil jsem a upgradoval. K mému překvapení jsem rozchodil i vysoké rozlišení na monitoru a wifi hned od začátku, ale to sem psát nechci. Všechno proběhlo korektně, ale Firefox 2.0.6 (dále jen FF) to nějak nerozdýchal. Vím, že po upgrade jsem ho ještě používal, ale po nějakém restartu mi to začalo psát toto:
Nemohla být inicializována bezpečnostní část prohlížeče. Nejpravděpodobnější příčina jsou problémy se soubory v adresáři vašeho profilu. Zkontrolujte prosím, zda tento adresář nemá omezení pro čtení/zápis a že pevný disk není již zaplněn. Je doporučeno ukončit prohlížeč a odstranit problém. Pokud budete pokračovat v této relaci, můžete se setkat s chybným chováním při použití bezpečnostních možností.
Řídil jsem se instrukce mi a:
1) soubory vypadají OK
2) adresář NEMÁ žádná omezení (jako předtím
3) FF se ani nespustí
4) FF jsem totálně přeinstaloval (včetně smazání konfiguráků) a nic
5) v testovacím GG mi FF fungoval dobře
V balících jsem viděl ještě připravovanou verzi FF3 a ta mi funguje - právě z ní píšu...
Docela mě to rozčiluje, neboť FF mám spuštěné skoro pořád. Neví někdo, jak pomoci?
Ještě jsem ho zkoušel spustit z příkazové řádky a napsalo mi to toto:
Segmentation fault (core dumped)
Zkoušel jsem i "firefox -p" a vyhodilo to tuto hlášku:
run-mozilla.sh: Cannot execute /usr/lib/firefox/firefox-bin.pure.
Tento soubor jsem opravdu nenašel, ale bylo tam to samé - bez pure. Asi se něco pokazilo, ale nevím kde.
Díky za případné řešení. Přijde mi to jako chybka (ať už má či cizí) v mém OS, proto to píši sem a ne na czillu...