Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po přechodu na GG nefunknční wifi [vyřešeno]  (Přečteno 2965 krát)

Duffy

• Aktivní člen
  • *
Po přechodu na GG nefunknční wifi [vyřešeno]
« kdy: 21 Října 2007, 11:37:30 »
Zdravím, updatoval jsem na GG a přestala mi fungovat wifi, ndiswrapper a ndisgtk hlasí že ovladač i hardware je v jak má být, ale KNetworkManager nemůže stále nic najít. Mám notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526, ovladač sis163u a Kubuntu. Stejná věc se stala ještě kamarádovi co má Xubuntu, ovladač bcm43xx, notebook Dell (konkretni model brzy doplnim). Predem moc diky za pomoc.
« Poslední změna: 31 Října 2007, 09:38:00 od Martin - ViPEr*CZ* »
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Re: Po přechodu na GG nefunknční wifi
« Odpověď #1 kdy: 21 Října 2007, 14:24:37 »
Měl jsem podobný problém. Já používám ovladač, který se mi nabídl po aktualizaci (viz. nesvobodné ovladače) - konkrétně právě bcm43xx a pohoda. Avšak když jsem měl ještě testovací GG, tak pomohlo až nahrání souborů firmware pro wifi z feistyho do správného umístění. Nevím, kde to konkrétně bylo, ale myslímže /lib/firmware. Při upgrade pak vše bylo ok. Jen dodám, že ovladač jsem stáhl přes kabel, což může být pro lidi, kteří mají pouze wifi, problém. Možná by pomohlo stažení balíku předem, ale nevím zrovna který...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Luban

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 21 Října 2007, 15:04:05 »
Potvrzuji Liborova slova. Taky jsem měl při přechodu na GG problém a instaloval nabídnuté nesvobodné ovladače.
Ovšem měl jsem výhodu, že jsem se krom wifi mohl připojit i na kabel. Jinak bych byl nahraný :(.

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 21 Října 2007, 16:25:34 »
To já se taky můžu připojit kabelem, ale žádné restricted ovladače mi to nenabízí :(
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #4 kdy: 22 Října 2007, 18:42:13 »
A máte ty zdroje (restricted) povolené? Návod je i zde... http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce_po_instalaci
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Pavel

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 22 Října 2007, 19:14:44 »
Mě to restricted ovladače nabídlo, nicméně wifi stále nejde, respektive nevidí žádný signál v dosahu, přitom lspci kartu vidí a ve Správci nesvobodných ovladačů je zelené kolečko a zaškrtnuto "Používáno"
-----
Notebook Acer TM 2450, Wifi Atheros AR2413
Nepropadejte panice!

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Lama
« Odpověď #6 kdy: 22 Října 2007, 20:10:07 »
Pavel:
Když jsi měl windowsy, nemusel jsi wifinu zapínat takovým tlačítkem na notebooku? Jestli ano, tak to vysvětluje proč nevidíš žádné sítě, prostě nemáš wifi zapnutou. Někde na ubuntuforums.org je kompletní návod na instalaci acer_acpi
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

Pavel

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 22 Října 2007, 21:18:47 »
Pavel:
Když jsi měl windowsy, nemusel jsi wifinu zapínat takovým tlačítkem na notebooku? Jestli ano, tak to vysvětluje proč nevidíš žádné sítě, prostě nemáš wifi zapnutou. Někde na ubuntuforums.org je kompletní návod na instalaci acer_acpi

No zas takova lama snad nejsem :-) samozrejme ji tim cudlikem zapinam, ve Feisty to slapalo jak ma bez nejmensich protestu.
Nepropadejte panice!

Pavel

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 31 Října 2007, 09:30:35 »
Aha už vím jak to bylo myšleno, čudlík sice zapnutý byl, ale wifina prostě zapnutá nebyla, po nainstalování acer_acpi a nabootváni s irqpoll už to bez problémů běží, díky.
Nepropadejte panice!

Duffy

• Aktivní člen
  • *
Re: Po přechodu na GG nefunknční wifi [vyřešeno]
« Odpověď #9 kdy: 31 Října 2007, 19:22:35 »
Já mám jenom menší technickou na správce, jste tam dali do hrantejch závorek [vyřešeno] ale ono není :). Kolega Pavel sice svůj problém vyřešil ale já nikoliv :). Respektive, nyní mi wifi funguje ale jenom protože jsem udělal downgrade na Feisty :).
Píšu to sem aby si někdo nemyslel že je na tom sám, když mu po přechodu na GG nefunguje wifi :).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.