Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rotace krychle kliknutím na přehled ploch  (Přečteno 3712 krát)

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
Rotace krychle kliknutím na přehled ploch
« kdy: 21 Října 2007, 18:55:23 »
Přesně tahle funkce, jindy automaticky nastavená, se mi po reinstalu Compizu ztratila a nemůžu jí najít :(

Prostě mi kliknutí na plochu dole v liště dřív otočilo celou kdychlí, teď jen přepne plochu.

Stejně tak mi přestala fungovat při přesunu oken průsvitnost.
« Poslední změna: 21 Října 2007, 18:58:13 od TeaLover »
Nu což, linux JE závislost, a ne že ne…

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Re: Rotace krychle kliknutím na přehled ploch
« Odpověď #1 kdy: 21 Října 2007, 20:50:32 »
Mrkněte sem: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=15157.0

Otáčení kostkou
Povolit Otočit kostkou.
V záložce General povolit překlápění hran ukazatelem → můžeme otáčet kostkou pohybem kurzoru na konec pracovní plocha vpravo/vlevo
CTRL+ALT+→ otočení kostky vpravo
CTRL+ALT+← otočení kostky vlevo
SHIFT+CTRL+ALT+→ přesun aktivního okna vpravo
SHIFT+CTRL+ALT+← přesun aktivního okna vlevo
   Posunutím kurzoru na konec plochy vpravo/vlevo, se kostka otočí
Kurzor myši ve spodní liště na minimalizovaných aplikacích+rolovací kolečko → plocha se otáčí vpravo/vlevo

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
Mno...
« Odpověď #2 kdy: 22 Října 2007, 08:58:51 »
...tohle všechno jsem samozřejmě viděl a tohle všechno mi, až na rolovací kolečko dole na liště, chodí. Nechodí jen jindy automaticky funkční průhlednost oken a otočení krychlí při poklepu na okýnko plochy v přehledu ploch dole na liště.

Zkonil jsem to původně tím, že jsem do zdrojů softwaru přidal starý odkaz na eyecandy. Compiz se aktualizoval a přestal chodit nadobro.  Odinstaloval jsem ho, vyčistil místní repozitář a nainstaloval ho znovu, chodí prakticky všechno, jen výše zmíněné ne.

Zkusil jsem z hecu doinstalovat starý Compiz manager a přes ten šla průhlednost spustit - ovšem bylo to dost prkenné.

Kdybyste věděl jak nainstalovat všechno v souvislosti s Compizem znovu, byl bych vděčný, normální cestou to nefunguje a já už se smiřuju s tím, že to rozchodím zase až budu někdy v budoucnu reinstalovat celý systém.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 22 Října 2007, 10:17:25 »
Já si Compiz taky osahávám, takže moc neporadím a taky sháním, jak doinstalovat 3D krycli.
Navíc mne zajímá odpověď z tohoto vlákna: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=14799.0
Já jsem to nezkoušel a potřebuji vědět, jestli jsem návod správně pochopil a napsal. Pomůžete tím i ostatním uživatelům.

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 22 Října 2007, 10:34:01 »
Obecně považuju za jeden z nejpalčivějších problémů v Ubuntu překrývající se nastavování. Všimněte si, že už jen rozlišení lze nastavit na minimálně třech místech - v Rozlišení obrazovky, v Grafické karty a monitory či jak se to jmenuje, a nakonec pomocí samotné nvidie. K tomu přidejme možnost konfigurovat xorg.config ručně nebo pomocí rozhraní v terminálu. Obdoba tohohle problému bude podle mě právě i u Compizu.

Ano, k rámům mi pomohlo reinstalovat nvidii, ale ne pomocí Synapticu, ale pomocí zpětného zaškrtnutí ovladače nvidie ve správci nesvobodných ovladačů - zaškrtnutím nebo odškrtnutím se instaluje / odinstaluje. Po odškrtnutí restartujete a po startu znovu políčko zaškrtnete.

Hrabáním se po fórech jsem navíc zjistil, že se nainstaluje ovladač NV, ne Nvidie - to je možná ten rozdíl v tom, proč mi ovladač nvidie s logem před přihlášením později dělal potíže zrovna třeba u rámů (dostat je z toho při použití ovladače Nvidie se mi, pokud vím, nepodařilo vůbec).

Omlouvám se za vleklou odpověď, ale připadá mi to dost důležité. I v tom mém případě nefunkční opacity na 100% půjde o konfuguraci a zblblý konfigurák - otočení krychle mi fungovalo poklepem na přehled ploch vždycky.

I když Synaptic při odinstalaci čehokoliv píše Odebrat včetně konfiguráků, vždy mi tam konfiguráky zůstávaly (a to od počátku, co na Ubuntu jedu) - když reinstaluju Compiz, hned mi naskočí s bývalou konfugurací...

Takže by se hodilo někde zjistit, kde má Compiz vlastně konfiguráček.

henrichg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 22 Října 2007, 13:19:56 »
Skus: gconf-editor -> apps/compiz alebo, ak pouzivas ccsm, tak ~/.compiz
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 22 Října 2007, 13:26:39 »
Díky, a nevíte - nechává si Ubuntu zálohované všechny configy? Po každé úpravě...

t-lama

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 24 Října 2007, 13:54:09 »
Taky sem to hledal, až sem to po půl hodině našel :)

General Options -> Desktop Size musí být počet ploch 1, a počet ploch se zadá do vodorovné virtuální velikosti.

Aspoň mě to tak funguje :)

Welblaud

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 12 Listopadu 2007, 12:48:38 »
Problém není v počtu ploch - mám klidně čtyři, jen mi nefuguje rotace krychle, když na ně poklepu. Prozatím jsem prostě viewport z lišty odebral :(

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 12 Listopadu 2007, 17:34:48 »
A co v položce Action v Otočit kostkou, tam se to nedá nastavit?

Vladimir Darak

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 25 Listopadu 2007, 15:11:21 »
Mozno to je blbost ale mne to vzdy pomohlo. Napr. som mal problem ze sa mi vobec nedalo tocit kockou a pomohlo toto:

1. odzalohoval a odmazal som povodnu konfiguraciu compizu

Kód: [Vybrat]
mv ~/.config/compiz/compizconfig ~/.config/compiz/compizconfig_backup
Logout/login a vsetko islo. Musel som vsak vsetky pluginy nastavit odznova podla vlastnych predtsta :(
ASUS A6000 Series - Pent. - M 730, 512MB RAM, nVIDIA GeForceGo 7300 [A6VM], Ubuntu 7.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.