To mně se přechod Ubuntu na 7.10 vůbec nepovedl. Měl jsem splácnutý oba systémy dohromady a kernel panic (což jsem tady taky řešil). Naštěstí se mi podařilo vypůjčit disk a zazálohovat si home včetně konfiguráků, takže jsem o žádný data naštěstí nepřišel.
Takže nakonec proběhl formát a čistý install, nakopčil jsem si zpátky data a mám svůj systém jako dřív - a ve verzi 7.10.
Takže poučení pro příště je, že si před upgradem pořídím ještě jeden zálohovací disk a provedu čistý install. Dohromady jsou to tak 2h práce, při kterých můžu dělat s klidem něco jinýho a aspoň si pročistím systém.
Já musím ze svýho pohledu říct, že při každým vydání novýho Ubuntu vidím pro svůj hw lepší podporu, s každou novou verzí mám míň práce s konfigurací. Ve verzi 6.06 mi nejel zvuk a strašně mi pištěly repráky. Ve verzi 6.10 jsem nemusel nastavovat složitě svůj starý monitor. Od verze 7.04 jede zvuk defaultně v pohodě a ve verzi 7.10 už nemusím nastavovat svůj 22" monitor na to správný rozlišení. Je taky ale pravda, že než kupím hw, tak se dívám, jestli mi to pod ubuntu pojede, ale ještě se nestalo, že bych z tohohle důvodu musel koupit něco jinýho.
Na druhou stranu je pravda, že ve verzi 7.10 jsem splashscreen ještě neviděl a zvuky při přihlašování a odhlašování taky ještě neslyšel.
7.10 je asi lepší, ale pokud má někdo ještě verzi 6.06, tak to bych se GG nezabýval a asi si počkal na 8.04 a provedl čistý install.