Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Flash disk (USB MP3 přehrávač)  (Přečteno 4016 krát)

jobr

• Návštěvník
Flash disk (USB MP3 přehrávač)
« kdy: 22 Října 2007, 17:25:50 »
Zdravím,
po zasunutí flasky do usb ji systém najde, Rhytmbox dokonce hned synchronizuje a vše funguje. Ovšem do okamžiku, než chci měnit obsah onoho disku . Píše to, že disk je jen pro čtení. Zkoušel jsem na ten disk jít i z Nautila spuštěného z root terminálu, měnit oprávnění a nic. Stále stejné - nemám oprávnění, disk je jen pro čtení. Dost mě taková hloupost rozčiluje. Budu vděčný, za každou radu, jak umožnit zápis na flash disk. Zápis na externí USB HDD přitom funguje normálně.

miki47

• Návštěvník
Re: Flash disk (USB MP3 přehrávač)
« Odpověď #1 kdy: 22 Října 2007, 17:31:42 »
podívej se jestli nemáš zamknutá tlačítka - některé MP3 přehrávače neumožňují zápis pokud maji zamknutá tlačítka

jobr

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Října 2007, 17:36:41 »
podívej se jestli nemáš zamknutá tlačítka - některé MP3 přehrávače neumožňují zápis pokud maji zamknutá tlačítka
To jsem taky kontroloval, tlačítka jsou odemknutá...

jobr

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Října 2007, 09:36:24 »
Zkoušel jsem to ještě v Mandrivě 2006 a tam vše fungovalo. Přece to nějak musí běhat i v o dva roky novějším Ubuntu...?

jobr

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 24 Října 2007, 18:06:52 »
Jak to tak vypadá, jsem jediný, komu nefunguje flashka v Ubuntu.  :) Ještě jsem zjistil, že tam je souborový systém FAT 32, jestli to hraje nějakou roli, ale předpokládám, že ne. Když mi to píše, že disk je připojen jen pro čtení, představoval bych si, že to jde změnit, ale i když jsem přihlášen jako root, tak s oprávněními nejde hnout.
Jsem z toho už doslova zoufalý - je to jedna ze dvou věcí, která mi v Ubuntu nefunguje, navíc pro mě velmi důležitá. :(

jakoubek

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 08 Prosince 2007, 08:17:45 »
me to dela taky a taky si s tim nevim rady... urcite to neni tou mp3 - ojkou, protoze jsem to zkousel s moji i s mp3 - ojkou od segry... prosiiiim lidi pomozteeeee

martasek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 08 Prosince 2007, 08:57:17 »
........... měnit oprávnění a nic. Stále stejné - nemám oprávnění, disk je jen pro čtení...........

jaká oprávnění ti to píše při připojení mp3-přehrávače? chceš-li mít na mp3-přehrávač přístup pro kohokoliv, musíš změnit práva nejen pro vlastníka, ale taky i pro skupinu a ostatní. nejlépe v textovém módu. návod najdeš tady. kdyby jsis nevěděl rady, ozvi se, napíšu ti postup.

změnit oprávnění bych zkusil podle tohoto: http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C3%A1va_soubor%C5%AF

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.