Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: asus my cinema p7131 - problem so zvukom  (Přečteno 1906 krát)

palop

• Návštěvník
asus my cinema p7131 - problem so zvukom
« kdy: 22 Října 2007, 19:55:59 »
Snažil som sa prejsť všetko čo som našiel na nete ohľadom môjho problému ale dajako som veľa nenašiel alebo to bolo príliš zložité... Používam kubuntu 7.10 a mám tv kartu asus my cinema p7131 ale dajako mi nefunguje zvuk pri prezeraní tv kanálov. V linuxe som začiatkoch. Vedel by mi niekto porediť ako túto kartu spojazdniť úplne? Vďaka za každú radu.

tobr

• Návštěvník
Re: asus my cinema p7131 - problem so zvukom
« Odpověď #1 kdy: 22 Října 2007, 20:15:10 »
Já tuto kartu mám a po špatné zkušenosti s interním zpracováním zvuku z PCI jsem se raději vrátil k původnímu způsobu a to pomocí kablíku, kterým se karta interně propojí se zvukovou kartou. Nejedná se o loopback kablík zezadu počítače, ale skutečně o interní kablík. Bohužel u karty takový kablík přiložen není a je nutno jej asi za 20Kč koupit. Jedná se o interní propojku, která se v minulosti používala pro analogové propojení CD mechaniky a CD vstupu na zvukovce. Bohužel jsou 2 typy těchto kablíků.
Jeden má na obou koncích 4 pinový konektor a druhý má na jedné 4 pinový a na druhé 3 pinový. Myslím, že se u asusu používá ten druhý typ.
If you can't learn to do something well, learn to enjoy doing it poorly.
Ubuntu 10.04 32bit, Athlon II X4 635, M3N78-VM (nVidia 8200), 2x2GB, SATA WD640AAKS, TV Genius Video Wonder III

palop

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Října 2007, 20:27:25 »
Zvukovku mám na doske. Ale už som si taký káblik vyrobil a z tv karty som vyviedol signál na malý jack a napojil ho do line-in a stále mi to nešlo. Vo win xp mi to fungovalo tak neviem v čom je problém. ::)

tobr

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 22 Října 2007, 20:44:56 »
Pokud ve Windows kablík fungoval a šlo to skutečně přes ten kablík (to je otázka, jestli to stejně nebylo softwarově přes PCI sběrnici), tak potom možná stačí jenom nastavit správně zvukový mixér. Poznalo by se to tak, že ve windows je zvukový mixér, který má táhla, pro jednotlivé vstupy. Pokud se mění síla zvuku táhlem označeným Line-in, Mic-in nebo Cd-in, pak je to přes kablík a ten funguje. Pokud zvuk reaguje na Wave táhlo, jde o interní zvuk.
V linuxu přesně tak, kablík je napojen na Vstup Line nebo Cd (viz KMix).
If you can't learn to do something well, learn to enjoy doing it poorly.
Ubuntu 10.04 32bit, Athlon II X4 635, M3N78-VM (nVidia 8200), 2x2GB, SATA WD640AAKS, TV Genius Video Wonder III

palop

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 25 Října 2007, 11:03:12 »
Podarilo sa mi to rozchodiť cez starú zvukovú kartu. Našiel som nejakú kartu z 2001, napichol som kablik aky ide z cd-rom na dosku a funguje. Tak asi bude problem v rozpoznani s mojou zvukovkou na doske, lebo to nechcelo ist.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.