Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s niektorimy Xvid filmami  (Přečteno 2433 krát)

pito

• Návštěvník
Problem s niektorimy Xvid filmami
« kdy: 23 Října 2007, 10:00:23 »
Ahojte. Tak som si po tych chvalach na internete povedal ze dam sancu Ubuntu, nakolko pouzivam ine distro ktore ma tiez svoje nedostatky ale som s nim relativne spokojny.
Problem je ze niektore xvid filmy (divx idu v pohode) mi prehra totem a niektore nie (obraz nejde ale zvuk ano - Jedna sa o niektore casti serii simpsonovcov) z torrentu. Pritom vo Win kamaratovi funguju a funguju aj mne pod tym druhym distrom. Ja som nainstaloval Ubuntu 7.10 pre x86-64. V ubuntu ich neprehram ani vo VLC a ani v Mplayeri - pritom mplayer zahlasi ze ma nejaky problem s video output. nejaka hlaska s problemom mlpayer screen parameter -vo... neviem presne. A este jedna info: GK je nvidia 7600 s ovladacmi od nvidie.
Dalsi problem je streamovanych videi vo firefoxe - tiez nefunguju. Prosim o radu. Ubuntu 7.10 sa mi vcelku paci je to svizna a celkom podarena distribucia, myslim ze zacinam chapat preco ho vsetci chvalia za rychlost ;-)

truhlik

• Závislák
Re: Problem s niektorimy Xvid filmami
« Odpověď #1 kdy: 23 Října 2007, 10:10:25 »
1) naistalovat kodeky ... podivej se na wiki do sekce navody -> instalace -> nastaveni systemu po instalaci (nebo nak podobne)

2) o stream. video je tu na foru napsano hodne .... hledat tusim ze naistalit nejake balicky jako mozzila-mlayer nebo mplayer-mozzila ted si nejsem jist ale urcite toho najdes zde hodne
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

pito

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Října 2007, 10:36:44 »
Praveze kodeky mam nainstalovane, lebo niektore xvid filmy mi idu, a takisto divx bez problemov. Iba v niektorych mi ide len zvuk.
Ale skusim to prevalit este raz.

gargy2002

• Host
« Odpověď #3 kdy: 23 Října 2007, 11:42:58 »
Ahojte. Tak som si po tych chvalach na internete povedal ze dam sancu Ubuntu, nakolko pouzivam ine distro ktore ma tiez svoje nedostatky ale som s nim relativne spokojny.
Problem je ze niektore xvid filmy (divx idu v pohode) mi prehra totem a niektore nie (obraz nejde ale zvuk ano - Jedna sa o niektore casti serii simpsonovcov) z torrentu. Pritom vo Win kamaratovi funguju a funguju aj mne pod tym druhym distrom. Ja som nainstaloval Ubuntu 7.10 pre x86-64. V ubuntu ich neprehram ani vo VLC a ani v Mplayeri - pritom mplayer zahlasi ze ma nejaky problem s video output. nejaka hlaska s problemom mlpayer screen parameter -vo... neviem presne. A este jedna info: GK je nvidia 7600 s ovladacmi od nvidie.
Dalsi problem je streamovanych videi vo firefoxe - tiez nefunguju. Prosim o radu. Ubuntu 7.10 sa mi vcelku paci je to svizna a celkom podarena distribucia, myslim ze zacinam chapat preco ho vsetci chvalia za rychlost ;-)
Co se tyce toho mplayeru je treba zmenit v nastaveni/preferences vystup. V nastaveni pod zalozkou video jsou drivery, staci vyzkouset jiny, nez xv, treba x11, nebo jiny, urcite budou fungovat. Co se tyce streamu videa, staci nainstalovat real player podle navodu na wiki a ve tvem prohlizeci nastavit spousteni streamu(real, nebo neco podobneho) na real, ten se nainstaluje do adresare v domovskem folderu. Urcite to funguje, akorat musim jeste podchytit wmv, zatim to ale nepotrebuju, tak to neresim..

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 23 Října 2007, 15:12:34 »
Taky zkuste smazat/prejmenovat adresar ".Mplayer" (je skryty, takze stisknete Ctrl+H v domovskem adresari). Taky mi hlasil chybu s "-vo" a tohle pomohlo (pouzije se pak globalni nastaveni).

pito

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 24 Října 2007, 18:09:24 »
Nefunguje to! Skusal som preinstalovat ak kodeky aj vsetko mozne, proste nepustim a pocujem len zvuk - obraz nieje ani VLC ani mplayer ani totem a zmazal som nastavenia vsetkych prehravacov.
Mplayer napise hlasku: Cannot find codec matching selected -vo and video format 0x30375056. Vie niekto poradit co s tym? Niektore xvid mi idu bez problemov... :-(
Poradte prosim co robit. Vdaka.
« Poslední změna: 16 Ledna 2008, 01:57:20 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.