Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kubuntu: upgrade na vyšší verzi  (Přečteno 3431 krát)

derk

• Návštěvník
Kubuntu: upgrade na vyšší verzi
« kdy: 23 Října 2007, 13:13:14 »
Ahoj,
chtěl jsem upgradovat z Kubuntu feisty na Gutsy, ale podle jejich návodu pro Kubuntu to nefungovalo -nikdy se neobjevilo tlačítko pro přechod. Zdroje jsem měl stejné jako na notebooku s Ubuntu a tam byl upgrade bez problému. To mne ale nijak nepřekvapilo, protože v Kubuntu to nešlo nikdy.

Byl jsem připraven použít ubunťácký upgrader a začal si čistit systém. Přitom jsem ho nadolik oddělal (amatér s deborphanem :)), že jsem se rozhodl raději pro čistou instalaci. Po jejím zdárném průběhu ale mám .problém s Adeptem. Mrzák, dokud bylo co upgradovat, ani ho to nenapadlo. A teď, když mám nejnovější verzi, tak mne pravidelně upozorňuje na novou verzi a chce upgradovat ze 7.10 na 7.10 :-( Nahlásí něco ve smyslu, že Canonical přestal podporovat nějakou libaudio (či tak podobně) a za chvíli oznámí,  že nejsou k dispozici aktualizaci a exne.

Jediné řešení které mne napadá je, zakázat checkovat novější verze systému. Ale to se mi moc nechce, i když to teď nebude půl roku potřeba.

Narazil někdo na stejný problém?

tobr

• Návštěvník
Re: Kubuntu: upgrade na vyšší verzi
« Odpověď #1 kdy: 23 Října 2007, 13:30:59 »
Jsem v naprosto stejném stavu se svým Kubuntu 7.10. V mém případě šlo dokonce o čistou novou instalaci finální verze, nikoliv upgrade. Projevuje se mi ale úplně stejná chyba. 
If you can't learn to do something well, learn to enjoy doing it poorly.
Ubuntu 10.04 32bit, Athlon II X4 635, M3N78-VM (nVidia 8200), 2x2GB, SATA WD640AAKS, TV Genius Video Wonder III

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #2 kdy: 23 Října 2007, 18:04:43 »
Mě dělá totéž, ale myslím, že je to ok. Normálnímu upgradu to nebrání.
Kubuntu forever :-)

tom.i (Duriel)

• Aktivní člen
  • *
    • Tomíkův BLOG
« Odpověď #3 kdy: 31 Října 2007, 15:24:00 »
Ahoj, ja zkousim prechod presne podle navodu na www.ubuntu.cz ale ADEPT MANAGER mi proste nenabidne zadny prechod na novou verzi. Nevite kde by mohl byt chyba? Je pravda, ze mam pridane nejake zdroje v resource.listu ale to by na to nemelo mit vliv ne? Nevim jak postupovat, kdyz mi to nenabidne.

Chtel jsem provest update na GG pomoci shellu, ale nevim presne jestli by to fungovalo.

Pripadne jak by to bylo? Takhle?

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get dist-update

Tak prikazovka mi taky nejde :-(
« Poslední změna: 31 Října 2007, 15:27:33 od tomik »
HP 6715b, 2 GB RAM, TL-60 Turion64 X2, 2 GHz, ATI X1250, 15,4" 1680x1050, Archlinux x64

DarkenCZ

• Host
« Odpověď #4 kdy: 31 Října 2007, 16:02:34 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.