Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Seznam software pro Kubuntu [vyřešeno]  (Přečteno 1910 krát)

Lio

• Návštěvník
Seznam software pro Kubuntu [vyřešeno]
« kdy: 23 Října 2007, 13:13:52 »
Dobrý den. Chci začít s Kubuntu Linuxem (dřív jsem zkusil Mandrivu 2006), ale nikde sem nenašel jaký software instalace obsahuje. Když sem instaloval Mandrivu tak sem si mohl vybrat software z široké nabídky a jelikož sem začátečník tak by taková instalace byla mnohem jedodušší. Mohli byste mi někdo napsat link stránku kde bude kompletní seznam software? Děkuji
« Poslední změna: 19 Listopadu 2007, 00:49:59 od Anna Taliánová »

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Re: Seznam software
« Odpověď #1 kdy: 23 Října 2007, 13:20:46 »
Tu jsou kompletní repozitáře:

http://packages.ubuntu.com/gutsy/

nevím co obsahuje přesně DVD vydání, ale z těchto repozitářů se velmi snadno instaluje co potřebujete.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

b.art

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 23 Října 2007, 13:23:47 »
Trosku nechapu dotaz. Chcete seznam programu ktere jsou v zakladu nainstalovany nebo vsechny programy, ktere  budete moct nainstalovat po instalaci z CD (bez internetoveho pripojeni)?
- uzivatel je deviant

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #3 kdy: 23 Října 2007, 13:34:12 »
www.kubuntu.com :)
www.ubuntu.cz

Rozsah sw ale bude podobný jako u té Mandrivy (nebo obecně u jakékoli větší distribuce), tj. vlastně vše co můžeš potřebovat na práci s počítačem a ještě něco navíc.

Na instalaci nic není (pokud nemáš nějaký příliš exotický hardware) - zasuneš CD, nabootuješ, ťukneš na ikonu "instalovat", párkrát zmáčkneš "další", chvíli to chroupe (u toho můžeš klidně surfovat po netu), až to dochroupe, vytáhneš CD a restartuješ do nového systému.

Přidávání a odebírání programů je triviální, není se čeho bát - v KDE je na to program jménem "adept".
« Poslední změna: 27 Října 2007, 13:43:28 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.