Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Compiz GG a video na krychli  (Přečteno 3089 krát)

tomubuntu

• Host
Compiz GG a video na krychli
« kdy: 24 Října 2007, 09:16:22 »
Né, že by mi to trhalo žíly, ale na všech ukázkách, které jsem viděl (YouTube), hrají videa v okně i ve fullscreenu na ploše krychle i při otáčení s ní, filmy se krásně vlní při vlnění oken a deformují apod.
To u mě to tak není. Vše funguje, ale film hraje vždy pravoúhle a tam, kde začal, okno se vlní jakoby pod ním a krychle se též otáčí jakoby pod ním. Jak to nastavit? Díky.
Díle nevím, jakým způsobem mám zašít točit s krychlí, když vidím maximalizované okno (nevidím ani kus plochy).
Díky.

henrichg

• Aktivní člen
  • *
Re: Compiz GG a video na krychli
« Odpověď #1 kdy: 24 Října 2007, 09:23:16 »
Pre MPlayer existuje patch, treba ale mplayer skompilovat, pre ostatne prehravace asi nie.
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

charon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 24 Října 2007, 10:41:41 »
Díle nevím, jakým způsobem mám zašít točit s krychlí, když vidím maximalizované okno (nevidím ani kus plochy).
Díky.

Ctrl+Alt+šipka/do prava,alebo do ľava/

:o  :o  :o
Laptop:  HP510   Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Laptop:  Asus EeePC  Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Desktop: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx  LTS

b.art

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 24 Října 2007, 11:09:18 »
... na všech ukázkách, které jsem viděl (YouTube), hrají videa v okně i ve fullscreenu na ploše krychle i při otáčení s ní, filmy se krásně vlní při vlnění oken a deformují apod.
To u mě to tak není. Vše funguje, ale film hraje vždy pravoúhle a tam, kde začal, okno se vlní jakoby pod ním a krychle se též otáčí jakoby pod ním ...

Melo by pomoct do /etc/X11/xorg.conf do sekce Module pridat radek:
Kód: [Vybrat]
Load        "v4l"
A samozrejme mit nainstalovany balicek xserver-xorg-video-v4l.

jakým způsobem mám zašít točit s krychlí, když vidím maximalizované okno (nevidím ani kus plochy)

Krychli nepouzivam, ale tusim ze melo jit namapovat otaceni krychle napriklad po najeti do praveho spodniho rohu. Jinak jak psal kolega vyse klavesovou zkratkou.
- uzivatel je deviant

tomubuntu

• Host
« Odpověď #4 kdy: 24 Října 2007, 22:22:51 »
... na všech ukázkách, které jsem viděl (YouTube), hrají videa v okně i ve fullscreenu na ploše krychle i při otáčení s ní, filmy se krásně vlní při vlnění oken a deformují apod.
To u mě to tak není. Vše funguje, ale film hraje vždy pravoúhle a tam, kde začal, okno se vlní jakoby pod ním a krychle se též otáčí jakoby pod ním ...

Load        "v4l"

jakým způsobem mám zašít točit s krychlí, když vidím maximalizované okno (nevidím ani kus plochy)

Krychli nepouzivam, ale tusim ze melo jit namapovat otaceni krychle napriklad po najeti do praveho spodniho rohu. Jinak jak psal kolega vyse klavesovou zkratkou.
Díky, ale sekci Module tam vůbec nemám...

b.art

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 24 Října 2007, 22:35:49 »
Tak si pridejte na zacatek /etc/X11/xorg,conf toto:

Section "Module"
Load     "v4l"
EndSection
- uzivatel je deviant

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #6 kdy: 24 Října 2007, 23:16:03 »

Load        "v4l"

Díky, ale sekci Module tam vůbec nemám...

Co si tak přečíst návod na wiki, viz moje patička.

tomubuntu

• Host
« Odpověď #7 kdy: 25 Října 2007, 08:40:58 »
Díky za rady a tipy. Návod jsem četl, ale o videu na krychli tam nic není a o otáčení krychle (myší), když hraje ve fullscreenu film taky nic, ale dík za něj, bez něj bych to vůbec nerozchodil... Díky.

Proč mě zajímá video na krychli (jinak zcela k ničemu)?

Když Ubuntu ukážu nějakému windowsákovi, nestačím předvést za 5 minut, že "to nepadá", ale když vidí video na krychli, je mu hned jasné, že s JEHO systém někde ustrnul...

Typický dialog:
"počkej, zahejbej s tím (krychlí) ještě jednou... a rychleji...a ještě rychleji... dej tam okna dvě... a těď zahejbej... rychleji... Kur.., ono to fakt nezmrzne!!!"
« Poslední změna: 25 Října 2007, 08:55:53 od tomubuntu »

charon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 25 Října 2007, 09:31:32 »
Ked hraje video otočíš kocku pomocou spomínaných kláves,alebo Ctrl+Alt+ľavé myšítko /držať a ťahať myšou do prava,alebo do ľava/

:o  :o  :o
Laptop:  HP510   Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Laptop:  Asus EeePC  Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Desktop: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx  LTS

b.art

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 25 Října 2007, 11:01:07 »
Pomohla teda nakonec ta uprava xorg.conf nebo ne?
- uzivatel je deviant

tomubuntu

• Host
« Odpověď #10 kdy: 25 Října 2007, 11:03:43 »
Pomohla teda nakonec ta uprava xorg.conf nebo ne?
Jsem u jiného stroje, zkusím večer... díky...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.