Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kaffeine a Compiz  (Přečteno 1425 krát)

Jan Kaiser

• Návštěvník
Kaffeine a Compiz
« kdy: 26 Října 2007, 07:44:51 »
Vcera jsem po instalaci Ubuntu 7.10 a zprovozneni efektu v Compiz zjistil ze pri prehravani DVB-T v prehravaci Kaffeine ma procesor vytizeni 100% a na TV se da koukat az asi po 5 minutach. Prehravani DVD jede v pohode v Kaffeine i v Xine s vytizenim asi 40%. Compiz a cely system jede bez problemu na nesvobodne ovladace. Pred zprovoznenim Compizu (po instalaci nebyl aktivni, musel jsem ho zprovoznit podle jednoho vlakna zde na diskuzi http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=15170.0 ) vse slapalo tak jak ma. Ted me mimo te TV jde vsechno v pohode. TV jsem v jinych prehravacich (Xine) nerozbehl.Xine hlasi neco o chybnych modulech pro prehravani ulozeneho souboru. Karta Radeon 9550. Pri prepnuti na svobodne ovladace se cely system zabrzdi a zpomaly ze nelze v nem pracovat.
No blood, no glory

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Re: Kaffeine a Compiz
« Odpověď #1 kdy: 26 Října 2007, 12:25:36 »
Nevím proč compiz instalujete, když v 7.10 je už nainstalovaný, stačí „compizconfig-settings-manager“ , v kterém se nastavují veškeré nastavení a efekty.

Napište do Terminálu:
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

Po instalaci otevřete v Systém → Volby → Advenced Desktop Efects Settings.

Taky to chce přečíst návod na wiki, viz moje patička. Pravděpodobne jste si rozvratl novou instalací CF systém.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.