Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s nvidia ovladaci  (Přečteno 3333 krát)

teoburger

• Návštěvník
Problem s nvidia ovladaci
« kdy: 26 Října 2007, 08:04:14 »
A par radku dole jsme zadal nove tema "Problem s monitor" - muzete si precist, nikdo mi zatim neodpovedel.

Jde o to, ze s tim muze souviset i tento problem. Pri instalaci Ubuntu muzu nastavit 1024x768 na 85Hz a chtel jsem nastavit frekvenci na 100Hz. Zkousel jsem vse mozne a nakonec jsem se rozhodl nainstalovat ovladace nvidia podle navodu. Problem je v to, ze je naimstaluju a zmenim v xorg.conf nv na nvidia ale pak mam moznost vybrat jen 640x480 a 800x600 na 60Hz coz je fakt bida.

Grafiku mam Gforce FX 5500, monitor AOC 7K+.

Dekuji za radu.

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
Re: Problem s nvidia ovladaci
« Odpověď #1 kdy: 26 Října 2007, 13:44:17 »
Citace
.... a chtel jsem nastavit frekvenci na 100Hz
Doporučované hodnoty nastavení u toho monitoru jsou ale 1024x768/85 (š x v/Hz) viz zde. Jinak když už jsi v nastavování xorg.conf, tak jsou tam jaké hodnoty u "Modes" v sekci "screen" - 1024x768 800x600 640x480?A v sekci "Monitor" jsou jaké hodnoty u HorizSync (30-72) a VertRefresh (50-160)?
Aj dont spíík ííngliš :)

teoburger

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Října 2007, 15:52:55 »
Problem je ted hlavne v tom, ze kdyz nainstaluji nvidia-glx a nvidia-kernel-common, po restaru se npariklad misto konzole objevi jen bile okenko. Jine aplikace, jako treba Openoffice jsou bez problemu.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 26 Října 2007, 17:28:51 »
A pri spustani programov ti nepreblikuju farebne ciary po obrazovke? Ja to mam po update biosu na verziu 5 a pri zapinani pc pred prihlasovacou obrazovkou preblikne plocha cez pol obrazovky a druha polovica je 2x prihlasovacia obrazovka. Ak pouzijem vesa tak spadnu X-ka.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 26 Října 2007, 17:51:59 »
Problem je ted hlavne v tom, ze kdyz nainstaluji nvidia-glx a nvidia-kernel-common, po restaru se npariklad misto konzole objevi jen bile okenko. Jine aplikace, jako treba Openoffice jsou bez problemu.
Ještě jsi mi neřekl, jak to máš nastavené v xorg.conf, jak jsem psal výše. Ale můžeš zkusit :
Kód: [Vybrat]
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg a nastavit vše znova, ale asi bych v něm nedoporučil zapínat framebufer.
Aj dont spíík ííngliš :)

pousteVnik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 13 Prosince 2007, 15:44:56 »
Ahoj mam trochu jiný  dotaz, chtěl bych nainstalovat ovladač z www.nvidia.com mam nvidia 8600GT a 64b Ubuntu GG, kdyz si stahnu ovladač a spustim ho v konzoli, tak se zapne a hlasi že mi běží x server..... hledal jsem jak ho vypnout ale nikde jsem to nenašel......
Dik

truhlik

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 13 Prosince 2007, 17:23:53 »
Rozlisoval bych klasickou konsoli a terminal.

1) Muzete zkusit nabootova ubuntu v recovery modu. Druha moznost pri spousteni systemu.

2) Pri normalnim spusteni Ubuntu zmacknout ctrl+alt+F1 (-F6) napsat jmeno a heslo a pote prikaz:
sudo killall gdm Snad by to melo pomoci.

Pote muzete ovladac naistalovat a spusteni grafickeho prostredi provedete prikazem
startx
Doporucuji zazalohovat vas stavajici xorg:

sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf_131220007
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

pousteVnik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 13 Prosince 2007, 19:30:42 »
sudo killall gdm To je ono!!! MOC DIK! du to hned zkusit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.