Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Připojování disků a adresářů  (Přečteno 1957 krát)

tomubuntu

• Host
Připojování disků a adresářů
« kdy: 26 Října 2007, 09:12:08 »
Při spuštění Ubuntu se mi připojí disk E:/ jako /media/fat32.

Mohu připojit ještě další složku z tohoto připojeného disku?
například
E:/Dokumenty jako /home/paroubek/dokumenty-E
E:/Dokumenty/Hudba jako /home/paroubek/hudba-E
atd.

Jak zařídit, aby se připojovaly vždy (bez ztráty desítky :-)
Jak zařídit, aby se jinému uživateli připojila jiná složka?

Jak ovlivním, jestli se připojený disk (E) objeví na ploše, nebo ne (jeden se mi objevuje E, druhý ne C). V podstatě by se mi hodilo víc, kdyby se neobjevoval jinde než v /media/fat32 apod.

Kde podobné návody najdu?
Jakou si mám koupit knihu?
« Poslední změna: 19 Listopadu 2007, 13:02:52 od Anna Taliánová »

b.art

• Aktivní člen
  • *
Re: Připojování disků a adresářů
« Odpověď #1 kdy: 26 Října 2007, 09:29:23 »
Neni nad to to zkusit, nicmene me se to nikdy nepovedlo (nerikam, ze to neni mozny). 

Nevim co znamena bez ztraty desitky, kazdopadne vzdy se bude pripojovat kdyz si ho pridate do /etc/fstab.

Jak ovlivním, jestli se připojený disk (E) objeví na ploše, nebo ne (jeden se mi objevuje E, druhý ne C). V podstatě by se mi hodilo víc, kdyby se neobjevoval jinde než v /media/fat32 apod.
Objevuje na plose? Jako ikona zarizeni? Tak si to v nastaveni zakazte (v Kubuntu: Nastaveni plochy - Chovani - Ikony zarizeni).

Jak napovida vase paticka tak urcite u strycka googla :)

Doporucuju bibli  ;D
- uzivatel je deviant

Pavelp

• Host
« Odpověď #2 kdy: 26 Října 2007, 10:54:50 »

například
atd.

Kupte si nejakou dobrou detektivku a nechte Linux Linuxem. Mne pripada, ze vzdycky kdyz vypnete pocitac, a pozdeji zapnete a rozsviti se obrazovka, nevite co se vlastne stalo a co vidite. Ano, je to ode mne hrube, ale prectete si po sobe Vase prispevky sem, a pochopite. Snad.

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 26 Října 2007, 12:33:37 »
například
atd.
neviem o tom, mne sa to tiež nepodarilo. alebo môžete spraviť z disku E toľko partícii, koľko potrebujete a tie už pripojíte :)
tomu nerozumiem, ak chcete, aby mal každý iné dokumenty, tak každému pripojte iný oddiel disku ako jeho /home/používateľ/dokumenty
ak chcete, aby sa vám nezobrazoval, tak v gnome spustite gconf-editor a tam v /apps/nautilus/desktop/ odškrtnite políčko volumes_visible - ale pozor, potom sa vám na ploche nebudú zobrazovať ani vsunuté médiá.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

tomubuntu

• Host
« Odpověď #4 kdy: 26 Října 2007, 14:10:08 »
Kupte si nejakou dobrou detektivku a nechte Linux Linuxem. Mne pripada, ze vzdycky kdyz vypnete pocitac, a pozdeji zapnete a rozsviti se obrazovka, nevite co se vlastne stalo a co vidite. Ano, je to ode mne hrube, ale prectete si po sobe Vase prispevky sem, a pochopite. Snad.

Jsem správně v sekci
"Konverzace pro úplné začátečníky", nebo v sekci
"Konverzace pro úplné začátečníky, kteří už ale většinu věcí znají a mají pouze inteligentní dotazy"?

V čem je problém? Je tu také někdo, kdo také začínal a nenarodil se s Linuxem v krvi? :-)

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 26 Října 2007, 14:44:55 »
Uz jsem to psal pod jiny vas dotaz. Nestacilo by vam pouzit symbolicke odkazy (jiste budete schopen najit si, o co se jedna)?

tomubuntu

• Host
« Odpověď #6 kdy: 26 Října 2007, 15:09:18 »
Uz jsem to psal pod jiny vas dotaz. Nestacilo by vam pouzit symbolicke odkazy (jiste budete schopen najit si, o co se jedna)?
Máte pravdu, na většinu použití to stačí.

Pavelp

• Host
« Odpověď #7 kdy: 27 Října 2007, 08:17:59 »

Jsem správně v sekci
"Konverzace pro úplné začátečníky", nebo v sekci
"Konverzace pro úplné začátečníky, kteří už ale většinu věcí znají a mají pouze inteligentní dotazy"?

V čem je problém? Je tu také někdo, kdo také začínal a nenarodil se s Linuxem v krvi? :-)

Vase dotazy ukazuji, ze bud nejste ochoten, nebo schpen se proklikat zakladnim nastavenim systemu, projit si zakladni dokumentaci a navody na wiki a tady na foru. (jsou prispendlene v kazde sekci nahore). Vetsina otazek ktere pokladate, zde byly stokrat polozeny a zodpovezeny. 
A muj problem je, ze podle stylu Vasich prispevku mi pripadne, ze byste to mel bez problemu dokazat. Jak si to vyhledat, nastudovat a nastavit. A z nejakeho duvodu se Vam - snad - nechce. A to mi vadi.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.