Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Firefox velmi vytezuje system - ubuntu 7.10  (Přečteno 1557 krát)

reno01

• Návštěvník
Firefox velmi vytezuje system - ubuntu 7.10
« kdy: 27 Října 2007, 18:52:05 »
Cau mam problem s rychlosti systemu 7.10. Pokud mam spusteny Firefox a roluju strankou je vytizeni systemu natolik vysoke, ze prestane hrat muzika a cele je to spomalene. Mam instalaci na Pentiu III 1,3 GHz, Ati 9000, 512MB ram.

Zajimave je, ze ve sledovani systemu se u procesu Firefox zobrazuje jen asi 20% zatizeni, kdezto graf ukazuje max vytizeni pc. Zkousel jsem nastavit Visual effects na None, abych ulehcil systemu, ale nepozoruji zadny rozdil mezi None a normal. Procesy ktere nepotrebuji jsem vypnul a zrusil i aby se nespoustely hned po startu. Kdyz jsem mel nainstalovaneho cisteho Debiana behal uplne svizne takze hardwarem to neni.

Nemate nekdo prosim radu? Ubuntu se mi libi a nechtel bych pouzivat jiny OS. Dikec

chrosta

• Návštěvník
Re: Firefox velmi vytezuje system - ubuntu 7.10
« Odpověď #1 kdy: 27 Října 2007, 21:18:27 »
deje se to jen pri scrolovani ve firefoxu? (ikdyz v nem to bude asi nejvice znatelne) jak se jevi zatizeni pri scrolovani v jinem programu? (napr. v nejakem souborovem manazeru atp.)
« Poslední změna: 27 Října 2007, 21:21:00 od chrosta »

reno01

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Října 2007, 13:09:52 »
toto se deje jen pri scrolovani ve FF, bohuzel :) vypnul jsem Trackerd daemona a vypada to, ze to trochu zlepsilo, ale i tak zadna slava. Pritom na mem PC ve widlich FF vykresluje bezproblemu...tak nevim ubuntu mam jako primarni OS a zatim spokojenost, ale kdyby se toto podarilo poresit budu rad

b.art

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 28 Října 2007, 13:14:18 »
Ovladace na grafiku mate jake??
- uzivatel je deviant

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 28 Října 2007, 14:08:15 »
To, že je CPU jen málo vytížené a že zpomalují i procesy s vysokou prioritou (možno ověřit), nasvědčuje na brždění prací disku.

Doporučuji sledovat na appletu na panelu nejen "zatížení CPU", ale i "I/O čekání". Možným důvodem je zaplnění RAM nebo vypnuté/rozbité DMA (direct memory access) u disku.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.