Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sledovani sitoveho provozu  (Přečteno 3942 krát)

Rezorcinol

• Návštěvník
Sledovani sitoveho provozu
« kdy: 27 Října 2007, 20:25:48 »
Dobry den, ve Windows jsem pouzival firewall Outpost. Nyni mi v Kubuntu chybi moznost sledovani procesu bezicich po siti a take sledovani otevrenych portu atd. Jakou byste mi na toto doporucili v Kubuntu aplikaci?
« Poslední změna: 27 Října 2007, 21:51:34 od Anna Taliánová »

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Re: Sledovani sitoveho provozu
« Odpověď #1 kdy: 27 Října 2007, 21:57:12 »
Vítám Vás na fóru.

1.Pokud vám postačí jen sledovat kolik právě stahujete/odesíláte dat, je tu malá utilitka do lišty - NETSPEED.

Nevím, jestli je to obdoba Outpost, ale za vyzkoušení nic nedáte.

Otevřete Synaptic. Najdete ho v Systém→Správa→Správce balíků Synaptic. Do hledat napište NETSPEED a dejte použít. NETSPEED se nainstaluje, zavřete Synaptic.
Pak klepněte pravým tlačítkem na horní/dolní panel, podle toho kam ho chcete, ale dá se potom přesunout kam budete v liště potřebovat→dejte přidat panel→otevře se okno a dole v Systém a Hardware najdete NETSPEED. Označte ho, dvakrát na něj klikněte a máte ho na panelu.

2.Pokud vám postačí jen sledovat kolik právě stahujete/odesíláte dat je tu ještě jedna malá utilitka. Nemusí se instalovat. Stačí jen pravým tlačítkem kliknout na panel a vybrat v Systém a Hardware→Sledování sítě.
« Poslední změna: 27 Října 2007, 22:03:46 od Marcel "Maky" Šuška »

Rezorcinol

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Října 2007, 22:23:09 »
Dekuji za pekne privitani, sledovani prenesenych dat vsak neni to co presne potrebuji. Potrebuji videt aplikace komunikujici v siti (odkud, kam, porty, rychlost spojeni, ...)

menganito

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 27 Října 2007, 22:43:24 »
Ja používam GkrellM, je to sada "utilít", medzi nimi aj sledovanie rýchlosti (aj s tabuľkou denne/týždenne/mesačne prenesených dát) aj sleovanie portov (ale povie vám to len ktorý port je otvorený a na akú IP ste pripojený, nie aká aplikácia spojenie používa). Možno to pomôže.
« Poslední změna: 28 Října 2007, 16:38:48 od Anna Taliánová »

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 27 Října 2007, 23:30:38 »
Můžeš mi napsat, které balíčky nainstalovat? Ať to neinstaluji všechno, je jich tam požehnaně. Pisni, které máš ty, to bude nejlepší.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 28 Října 2007, 10:38:54 »
Takže jsem nainstaloval GkrellM. Ovšem po instalaci to chtělo reset, po resetu jsem se už nemohl připojit na net. Takže jsem balíčky odinstaloval a problém přetrval. Musím teď ručně vypnout a zapnout router, abych se připojil.

člověk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 28 Října 2007, 13:17:42 »
2.Pokud vám postačí jen sledovat kolik právě stahujete/odesíláte dat je tu ještě jedna malá utilitka. Nemusí se instalovat. Stačí jen pravým tlačítkem kliknout na panel a vybrat v Systém a Hardware→Sledování sítě.
[/quote]

Pane Marcel "Maky" Šuška, použil jsem tento postup, ale vyskočila na mne tabulka (jako vždy) s kterou si nevím rady co tam napsat. Do každého řádku lze napsat max. 10 znaků. Nevíte co s tím?  Máme xubuntu.

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 28 Října 2007, 15:18:19 »
Vítám vás na fóru.

Bohužel, rád bych vám poradil, mám Ubutu s Gnome.
Trochu bych svou radu č.2 poupravil.

2.Pokud vám postačí jen sledovat kolik právě stahujete/odesíláte dat je tu ještě jedna malá utilitka. Nemusí se instalovat. Stačí jen pravým tlačítkem kliknout na prázdné místo v panelu a vybrat Přidat panel. Pak vybrat v Systém a Hardware→Sledování sítě.
Což je tento obrázek:

a nic tam nepíšu, prostě to samo sleduje odeslané a přijaté pakety.

Používám v liště nedspeed, což mi zatím stačí.

« Poslední změna: 28 Října 2007, 15:30:03 od Marcel "Maky" Šuška »

člověk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 28 Října 2007, 16:52:23 »
No jasný, Xubuntu je přeci jenom jiný. Přesto díky za ochotu.
« Poslední změna: 28 Října 2007, 20:07:31 od Anna Taliánová »

menganito

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 28 Října 2007, 19:33:26 »
Ou tak to ma mrzí, mne gkrellm fičí perfektne, reštert nikdy nechcel... A o to ešte má niekto zájem, stačí balík gkrellm, v ňom sú built in moduly Internet (na sledovanie používaných portov) a Net (na sledovanie momentálnej rýchlosti a objemu dát). BTW GkrellM sa nastavuej tak že na jeho horný okraj kliknete pravým tlačidlom myši a zvolíte Configure - dosť dlho mi trvalo kým som na to prišiel.
« Poslední změna: 28 Října 2007, 20:08:13 od Anna Taliánová »

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 29 Října 2007, 10:03:05 »
Odinstaloval jsem GkrellM, jenže po zapnutí/restartu PC se nemohu automaticky připojit na místní Wifi síť. Doposud stačilo zapnout prohlížeč a byl jsem na internetu. Teď musím router vytáhnout ze zásuvky, to se teprve síťová karta Realtec načte. Pak musím v horní liště kliknout na Drátové připojení k síti a znova kliknout na Drátovou síť, to se načte síť a teprve teď se dostanu na internet a to se ještě seká. To trvá cca 10 min, než se internet rozjede.
Neví někdo jak z toho ven?

« Poslední změna: 31 Října 2007, 21:45:02 od Marcel "Maky" Šuška »

Rezorcinol

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 30 Října 2007, 18:21:57 »
gkrellm mi v tomto nevyhovuje. Neznate prosim nekdo nejakou jinou aplikaci kde vidim programy komunikujici po siti + jejich porty a s kym komunikuji?

Pjootr

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 30 Října 2007, 20:12:14 »
Zkus Firestarter je to vlastně firewall a ukazuje vsechna aktivní spojení: cíl,port,služba,program atd.
Core2Duo E8400 3,0@3,00GHz/2048+2048+1024+1024 RAM/GeForce 430/LinuxMint 12 64bit
Nepřejte si znát můj inteligentní kvo kvo kvo kvo kvocient ...

Pavelp

• Host
« Odpověď #13 kdy: 30 Října 2007, 20:39:32 »
Nevyznam se moc v grafickych nastrojich, z konzolovych je to trebas iptraf, tshark, a sitove utility linuxu, netstat a podobne. Z grafickych jeste wireshark.

Tominn

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 31 Října 2007, 11:32:07 »
Co se tyce konsolovych analyzatoru sitoveho provozu, tak doporucuji program IPTraf, ci netstat. Z grafickych analyzatoru pak Wireshark, ci starsi verzi Ethereal.
« Poslední změna: 19 Listopadu 2007, 00:36:11 od Anna Taliánová »
Kdyz pivo, tak plzensky, kdyz OS, tak tucnacky,
kdyz zenu, tak nahou, kdyz browser, tak Yahoo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.