Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu a disk F  (Přečteno 1502 krát)

Ifan

• Návštěvník
Ubuntu a disk F
« kdy: 28 Října 2007, 00:19:22 »
Môj disk je rozdelený na C-20GB,D-40GB,E-90Gb.Z disk E by som chcel oddeliť ďalší cca 20GB disk F na ktorom by som si chcel vyskúšať Ubuntu.Fungovalo by to alebo je nutné inštalovať Ubuntu na C?

3m9d

• Stálý člen
  • **
Re: Ubuntu a disk F
« Odpověď #1 kdy: 28 Října 2007, 01:30:59 »
V zásadě fungovalo, ale bohužel byste asi už neměl kam dát swap, případně další věci, které vám asi (zatím) nic neříkají... Pokud by se vám obsah D vešel na E, pak bych rozhodně doporučoval tento přesun a následné rozdělení D na několik oddílů (/, swap, případně /home atp.) To vidím jako nejméně problémovou cestu... Obecně není vůbec nutné instalovat Ubuntu na C (v linuxu toto označení disků a oddílů stejně není), ale je velmi dobré jej instalovat na primární oddíl (i když se bez toho dá obejít - ne, že bych věděl přesně jak, rozhodně ale ne standartní instalací)...
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

Ifan

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Října 2007, 09:26:06 »
Ďakujem za odpoveď,skúsim popozerať návody na inštaláciu na nete možno nájdem spôsob ako na to lebo "okienka" mi už riadne lezú na nervy.

Pavelp

• Host
« Odpověď #3 kdy: 28 Října 2007, 09:49:22 »
Jestli mate ty oblasti nastevene jako primarni tak to opravdu nepujde, mohou byt max. 4. Jestli ale mate trebas primarni dve a v nich vytvorene dalsi sekundarni, pak by to  jit melo.

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 28 Října 2007, 11:42:09 »
V tom jsem vycházel ze standartního nastavování dle windows. Pokud vím, taky samy neudělají sekundární oddíl... Primární mohou být čtyři, nebo pouze maximálně tři a další sekundární (na které je rozdělen ten čtvrtý oddíl).
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.