Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: laborovanie s Ubuntu - load, pak cierna obrazovka a nic  (Přečteno 1470 krát)

ratchet

• Návštěvník
laborovanie s Ubuntu - load, pak cierna obrazovka a nic
« kdy: 29 Října 2007, 17:43:58 »
nainstaloval som si Ubuntu zatial islo vsetko dobre potom som si nainstaloval ovladace ku grafike konecne sa mi nastavilo rozlisenie tak ako ma. Potom som si prezeral co to tam vlastne setko je ake to ma moznosti co sa tam da setko nastavit nepametam si kde presne to bolo ale som si tam nastavoval tip svojho monitora poviem pravdu ze som nemal ani sajnu ze co to spravi. Neskor som si restartoval PC zobrazila sa obrazovka ako sa loaduje (Ubuntu pod tim tuba co sa naplna) toto skoncilo parkrat blikla obrazovka zostala čierna a dalej sa nic nedeje. :-\  neviem co s tim mam robit? som uz poprezeral setky navody no nikde som nic podobne necital. mohli by ste mi s tim helfnut ??
« Poslední změna: 29 Října 2007, 18:54:55 od Anna Taliánová »

charon

• Aktivní člen
  • *
Re: pomoc prosim
« Odpověď #1 kdy: 29 Října 2007, 18:32:49 »
Stalo sa mi niečo podobné a riešil som to asi tak:
Spusť si live CD Ubuntu,potom si na usb klúč skopíruj súbor /etc/X11/corg.conf .Ja som potom nabootoval SLAX prešiel som pomocou MC na disk,kde mám nainštalované Ubuntu a opravil som súbor  /etc/X11/corg.conf  presne podla toho na klúčenke.
Prebootoval som do Ubuntu a to krásne nabehlo.Podla mna si rašej ten starý /etc/X11/corg.conf  zazálohuj /keby náhodou/.Neviem či to pôjde aj s live CD Ubuntu,To som neskúšal.         SLAX je stále root.       
Takže vela šťastia.
Laptop:  HP510   Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Laptop:  Asus EeePC  Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Desktop: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx  LTS

anicka

• Host
Re: laborovanie s Ubuntu - load, pak cierna obrazovka a nic
« Odpověď #2 kdy: 29 Října 2007, 18:55:26 »
Změnila jsem název tématu (původně "pomoc prosim"). Děkuji za pochopení. :-)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: laborovanie s Ubuntu - load, pak cierna obrazovka a nic
« Odpověď #3 kdy: 29 Října 2007, 19:53:24 »
Anebo nabootujte v "Recovery mode" a napište
Citace
dpkg-reconfigure xserver-xorg
Mělo by stačit se jen proklikat. Jako grafiku pro stav nouze zvolte VESA. Jestli to bude OK, pak můžete zvolit jiný, dle vaší karty.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.