Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomalý systém  (Přečteno 2200 krát)

vlasto

• Stálý člen
  • **
Pomalý systém
« kdy: 29 Října 2007, 18:48:06 »
Snažil jsem se dle návodů zprovoznit Compiz.Nepodařilo se mně to.Již jsem se rozhodl,že skončím.Je to na 7.10.Dneska jsem zjistil,že se mně moc zpomalil systém.Jede jenom Gnome system monitor a bere to celkově víc než polovinu paměti.Je to hrozně pomalé.Mám takový dojem,asi to bude tím Compizem.Nevíte co odinstalovat aby se to vrátilo na začátek?
Děkuji
« Poslední změna: 21 Ledna 2008, 17:46:08 od Anna Taliánová »

klasyc

• Aktivní člen
  • *
Re: Pomalý system
« Odpověď #1 kdy: 29 Října 2007, 19:34:44 »
zkusil bych provést něco s nastavení X serveru. Nevím, jak jste zběhlý v linuxu, ale možná že by pomohlo přejmenovat soubor /etc/X11/xorg.conf (nastavení x serveru) a nechat grafiku naběhnout s výchozími hodnotami. Tím jednoduše zjistíte, jestli máte něco špatně nastavené. Pokud ano, bude nejjednodušší x server znovu nastavit pomocí "sudo dpkg-reconfugure xserver-xorg".

vlasto

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 30 Října 2007, 07:28:32 »
Tak jsem to nově nastavil a stále to samé.Nic nedělám a procesor maká na 60 procent.Otevřít stránky trvá moc dlouho.Potřebuji zjistit co to běží na pozadí?
Děkuji

vlasto

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 30 Října 2007, 07:36:06 »
Stránky se začaly při prohlížení vlnit,asi tam zůstal ovladač na Ati.Jak ho odinstalovat?

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #4 kdy: 30 Října 2007, 08:22:37 »
zkusil bych provést něco s nastavení X serveru. Nevím, jak jste zběhlý v linuxu, ale možná že by pomohlo přejmenovat soubor /etc/X11/xorg.conf (nastavení x serveru) a nechat grafiku naběhnout s výchozími hodnotami. Tím jednoduše zjistíte, jestli máte něco špatně nastavené. Pokud ano, bude nejjednodušší x server znovu nastavit pomocí "sudo dpkg-reconfugure xserver-xorg".
-- nevim jak ty jsi zbehlej v linuxu, ale tohle doporucuju nikomu nedelat..

ad.1) nastaveni xserveru nijak nesouvisi s kompizem a v 99% pripadu ani s rychlosti pocitace..
ad.2) smazanim xorg.conf nenabehne grafika s vychozima hodnotame, ale nabehne do error screenu
ad.3) z toho, co tady vlasto pise, nic nepoukazuje na souvislost jeho problemu s nastavenim xserveru ..

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #5 kdy: 30 Října 2007, 08:24:14 »
pokud chces odstranit kompiz, proved s pravy admina tento prikaz:

$ apt-get --purge autoremove compiz*

vlasto

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 30 Října 2007, 14:05:50 »
Pravděpodobně mně zatěžuje system Krusader.Odinstaloval jsem ho,ale stále tam někde je.Nevíte jak ručně jej zničit?
děkuji
« Poslední změna: 21 Ledna 2008, 17:44:29 od Anna Taliánová »

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #7 kdy: 03 Listopadu 2007, 11:44:40 »
Citace
Pravděpodobně mně zatěžuje system Krusader.Odinstaloval jsem ho,ale stále tam někde je.Nevíte jak ručně jej zničit.
děkuji
$ ps faux     // vypise seznam procesu -- pokud neni krusader mezi nimi, nemuze nic zatezovat!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.