Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak odebrat FireFox?  (Přečteno 2272 krát)

Profesorx

• Návštěvník
    • http://profesorx12.blogspot.com
Jak odebrat FireFox?
« kdy: 30 Října 2007, 16:22:14 »
Chtel jsem v 7.10 odebrat FF a zjistil jsem ze jsem pritom odebral i napovedu takze jsem byl nucen opet naistalovat FF aby se mi vratila napoveda. Proc je to takto provazane? A nejde nejak odebrat pouze FF?
A take mi nefunguje vychozi prohlicet pri kliku na odkaz z Evolution mi vyskoci FF presto ze mam jako vychozi nastavenu Operu, a pokud nemam naistalovany FF tak mi klikani na odkazy nefunguje vubec :-(.
Nevite nekdo co s tim?

Duffy

• Aktivní člen
  • *
Re: Jak odebrat FireFox?
« Odpověď #1 kdy: 30 Října 2007, 16:52:32 »
No takže máš asi nastavený jako výchozí prohlížeč Firefox, i když jsi někde nastavil Operu, to by částečně vysvětloval proč to dělá neplechu při odstraňování. Odstraňovat výchozí aplikace není uplně nejlepší a standartní postup, takže to asi bude nejdřív opravdu nastavit jako výchozí tu Operu. Jak to ti bohužel neporadím, GNOME  používám velmi málo.
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

shaman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 30 Října 2007, 16:57:39 »
To nastavení je v Systém > Volby > Preferované aplikace...

Profesorx

• Návštěvník
    • http://profesorx12.blogspot.com
« Odpověď #3 kdy: 31 Října 2007, 09:40:38 »
Postupoval jsem presne podle navodu na wiki http://wiki.ubuntu.cz/Webové_prohlížeče.
Kontroloval jsem to 2x vzdy mam jako vychozi nastaven Operu ale kdyz j naistalovan FF otevira se FF a kdyz tam neni tak se neotevira nic ale pouze v aplikacich UBUNTU, napr. link z KOPETE se otevre spravne v OPERE.

Trochu mi to pripomina Wokna a jeho slavny IE  :P

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 31 Října 2007, 19:29:45 »
A dělal jsi to přes konsoli nebo přes grafický rozhrání? Skoro to vypadá, jako by to na KDE aplikacích fungovalo jak má a na těch GNOMáckejch ne. A zkus to když tak ještě nastavit obojím způsobem :).
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 31 Října 2007, 19:46:27 »
A nepisalo sa tu niekedy ze treba odinstalovat ubuntu-desktop a az potom pojdu odinstalovavat casti ubuntu jednotlivo?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.