Tenhle notebook mám a běží na tom Kubuntu GG
baterka - asi jediné kladné místo, vydrží při "kancelářském" provozu asi tři hodiny (neměřil jsem to ještě přesně, ale vydrží docela dost)
hibernace mi nejde vůbec, suspend ano, ale pokud se neprobudí po určitém čase, tak už se neprobudí vůbec a je třeba ho vypnout/zapnout. Jaký čas je maximální to ještě ale nevím.
funkční klávesy - povětšinou fungují, ale zrovna zapnutí a vypnutí wifi ne. Dioda sice změní barvu, ale wifi jede dál.
bluetooth - neměl jsem možnost to vyzkoušet, ale adaptér byl rozpoznán a hlásí se, tak ASI funguje
větráček jede docela často, ale je to tiché. Tedy, větráček drží teplotu procesoru na 50 stupních při normálním provozu, když jedou obě jádra naplno, tak to drží na 65 stupních.
A důležitá věc: 7.04 na to nejde nainstalovat, jde až cokoliv od 7.10 (tj. Test CD) kvůli jádře. Ovšem další zábavná věc, aktuální verze jádra 2.6.22-14 dělá problémy s ethernetem. Síťová karta prostě nefunguje, řeší to ale parametr při bootování pci=noacpi - viz
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-source-2.6.22/+bug/151887. Nevšiml jsem si ale nějakého rozdílu s a bez parametru.
Není to úplně ubuntu-friendly notebook, ale mohlo by to být i horší. Grafika jede v pohodě, v Ubuntu 3D desktop funguje. V Kubuntu to nemám, pokoušel jsem se to doinstalovat, dokonce se to i povedlo, ale moc to v tom nejelo, ale to je věc, kterou fakt mít nemusím. Ovšem bylo by hezký, kdyby v 8.04 už byl defaultně.