Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Frekvencia procesoru/ setrenie baterie  (Přečteno 2080 krát)

Pawan

• Aktivní člen
  • *
Frekvencia procesoru/ setrenie baterie
« kdy: 31 Října 2007, 16:14:06 »
Zdravicko,

chcem sa opytat ci poznate nejaky power manager alebo program kde by som konkretne nastavil frekvenciu procesora povedzme na max 5per cent ked bezi na baterku... vo viste sa to dalo a bolo to celkom uzitocne... ked ficim na laptope na baterku uplne zbytocne sa mi rychlo minie...(na xp cca 4,5 hod, na viste cca 2,5 az 3hod vydrz... no cakal som ze ubuntu nebude zrat tolko baterky ako visty)
tak isto mam problem s ventilatorom teda chladenim procesora... doinstaloval som senzor teploty procesora.. po starte to ukazuje cca 33 stupnov, bezny chod okolo 49 ale ked ho zatazim tak to stupne behom jednej sekundy na cca vyse 60 , ventilator naplno, za par sekund to ukaze zase 49 a ventilator sa vypne... toto robi dookola...je to nezmyselne... mam dojem ze by som mohol prijst o laptop koli tymto problemom skor ako keby som fical na mrkvosofte... skusal som tiez prikaz pwmconfig a dozvedel som sa ze nemam ziadny senzor na detekciu rychlosti ventilatora a na zaklade toho sa domnievam ze to nefunguje ani nahodou spravne..

diki
(toshiba pro U200/125).. jo a za behu na baterku  pouzivam kpowersave, ten zakladny ubuntacky sa mi nezda byt uzitocny..
(by the way i love ubuntu:))
« Poslední změna: 31 Října 2007, 16:25:48 od Pawan »
Toshiba laptop U200-125 PRO 1,86ghz core2duo 2gib ram, 3d integrovana graficka od intelu (cize *censored*), ubuntu 10.04 64bit

Pawan

• Aktivní člen
  • *
Re: Frekvencia procesoru/ setrenie baterie
« Odpověď #1 kdy: 31 Října 2007, 16:58:53 »
takze skusal som tie navody a podobne srandy a a nepomohlo... ked som dal powersave alebo znizil frekvenciu na 1ghz co je podla mna aj tak vela...  sledoval som graf monitora a balancoval na vyzsich hodnotach (1proc 7 -10 percent a druhy 10-15 pecent) ako ked som procesor zapol na plne gule cize na 1,83ghz cca 1proc na hodnote 2 percenta a druhy na 5 percent... can u help me??????????????????????????????//
Toshiba laptop U200-125 PRO 1,86ghz core2duo 2gib ram, 3d integrovana graficka od intelu (cize *censored*), ubuntu 10.04 64bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.