Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Část DVD nelze číst [vyřešeno]  (Přečteno 2208 krát)

Enzo

• Návštěvník
Část DVD nelze číst [vyřešeno]
« kdy: 03 Listopadu 2007, 22:52:03 »
Zdravím všechny,

mám problém po upgradu na 7.10: DVD se mi v pohodě namountuje, ale pak jde číst jen část dat - zhruba prvních 690 MB. Dál se všechny soubory tváří jako textové a nejdou číst. Je to stejné s datovým DVD i video DVD - video v pohodě hraje, ale po čase hodí hlášku "nelze číst ze zdroje".  Stejný problém je s vypalovanými DVD -R/RW i orig. lisovaným DVD. Zkoušel jsem jich několik, ve win2000 vypadají nepoškozeně.
Mechanika by měla být ok (LG, typ HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B). Spíš to vypadá, že si systém myslí, že je vloženo medium o menší kapacitě. Ale netuším, jak mu to vymluvit.
Nevíte někdo, jak to pořešit?

řádek z fstabu: /dev/hdb        /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto     0       0
« Poslední změna: 21 Ledna 2009, 04:04:12 od Anna Taliánová »

Enzo

• Návštěvník
Re: Část DVD nelze číst
« Odpověď #1 kdy: 04 Listopadu 2007, 22:44:07 »
Ještě doplním:
Po startu systému mi DVD normálně funguje 'celé'. Problém nastane až potom, co se pokusím přehrát audioCD - nemůžu procházet jeho obsah v Nautilu ani ho přehrát v Audacious. Hláška z nautilu: "cdda:///dev/hdb" není platné umístění.
CD Sound Juicer přitom umí stopy normálně přehrát a ripovat.

No a když ho vyndám a dám tam DVD, nedostanu se na data krom prvních 690 MB (viz v příspěvku výš).

« Poslední změna: 21 Ledna 2009, 04:04:48 od Anna Taliánová »

shloyjmaa

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Listopadu 2007, 01:30:18 »
Zdarec, měl jsem taky podobný problém. Sice ne úplně stejný, ale taky mi DVD zmatkovala. Zkus to udf,iso9660 přepsat na auto. Ještě by mě zajímalo, jak ji máš připojenou v PC? Mi třeba vůbec nešla na "Secondary Slave". Když jsem ji přepojil na "Primary Slave", šlape jak hodinky.
« Poslední změna: 21 Ledna 2009, 04:10:26 od Anna Taliánová »
Ubuntu 7.10 GG na Athlon XP 1600+, 256MB RAM, GeForce 2 MX 32MB, LG DVD H50L

Enzo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 05 Listopadu 2007, 21:39:09 »
Mechaniku mam na primary slave. upravil jsem tu řádku ve fstabu na:
/dev/hdb        /media/cdrom0   auto user,noauto     0       0
teď už je načítání DVD ok.

Už jsem taky zjistil, že se audio CD nedaj mountovat, takže k tomu asi nautilus nedonutim. to vysvětluje druhou část problému...

Dík moc za radu a měj se.
« Poslední změna: 21 Ledna 2009, 04:03:00 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.