Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Notebook s Ubuntu jako USB disk  (Přečteno 2584 krát)

tomubuntu

• Host
Notebook s Ubuntu jako USB disk
« kdy: 05 Listopadu 2007, 08:04:41 »
Když přidržíte při vypínání OS Mac klávesu T, chová se potom celý notebook jako externí USB disk. Stačí ho zavřít připojit USB kabel a můžete kopírovat jak je libo. Žádné nastavování sítě apod. Několik vteřin...

Existuje nějaká podobná funkce v Ubuntu?

Díky

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: Notebook s Ubuntu jako USB disk
« Odpověď #1 kdy: 05 Listopadu 2007, 15:24:26 »
Už se to tu jednou řešilo (bohužel to nemůžu najít, vyhledávání na novém fóru je tak trochu podivné) a došlo se k tomu, že ne...

tomubuntu

• Host
« Odpověď #2 kdy: 05 Listopadu 2007, 15:31:36 »
Už se to tu jednou řešilo (bohužel to nemůžu najít, vyhledávání na novém fóru je tak trochu podivné) a došlo se k tomu, že ne...
No vida... taková malá důležitá funkce...

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 05 Listopadu 2007, 15:57:26 »
Existuje nějaká podobná funkce v Ubuntu?

NE!

menganito

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 05 Listopadu 2007, 18:46:35 »
malá áno, príjemná a "handy" áno dôležitá?? nie.

tomubuntu

• Host
« Odpověď #5 kdy: 05 Listopadu 2007, 19:00:16 »
malá áno, príjemná a "handy" áno dôležitá?? nie.
No když se sejdou tři laici jako já a mají notebooky Mac, Ubuntu a Windows a chtějí kopírovat... je nenahraditelná :-)

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #6 kdy: 05 Listopadu 2007, 19:29:36 »
No když se sejdou tři laici jako já a mají notebooky Mac, Ubuntu a Windows a chtějí kopírovat... je nenahraditelná :-)
Vím, že to není moc k tématu, ale co si sebou prostě nosit síťový kabel místo USB? Na PC s Ubuntu budete mít zeroconf a nastavené sdílení, takže stačí jen propojit a můžete kopírovat...

Nevím, jak je to na Mac uděláno, ale řek bych, že to nebude záležitost SW, ale spíš HW, asi tam bude nějaký převodník, jaký je třeba v USB rámečcích na pevné disky, který se aktivuje při vypínání...

tomubuntu

• Host
« Odpověď #7 kdy: 05 Listopadu 2007, 19:33:58 »
Vím, že to není moc k tématu, ale co si sebou prostě nosit síťový kabel místo USB? Na PC s Ubuntu budete mít zeroconf a nastavené sdílení, takže stačí jen propojit a můžete kopírovat...

Nevím, jak je to na Mac uděláno, ale řek bych, že to nebude záležitost SW, ale spíš HW, asi tam bude nějaký převodník, jaký je třeba v USB rámečcích na pevné disky, který se aktivuje při vypínání...
Souhlasím s vámi, ale viděl jste někdy tři lamy se síťovými kabely v akci? Nejčastěji je jeden z notebooků firemní a má zakázáno kdeco (správně), nebo jeho majitel odmítá cokoli změnit (asi taky správně)... nebo jde o blbé kabely... zkrátka úspěšnost je velice malá a tak to přenášíme jak blbci přes USB klíčenku nebo můj digitál s 2GB kartou... než tedy nepřijde ten kámoš s Macem...

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #8 kdy: 05 Listopadu 2007, 19:44:42 »
A to kamarati maju notebooky bez wi-fi? Bluetooth?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

tomubuntu

• Host
« Odpověď #9 kdy: 05 Listopadu 2007, 19:52:01 »
A to kamarati maju notebooky bez wi-fi? Bluetooth?
Normální člověk neumí zprovoznit WiFi síť, nebo Bluetooth... Když mají tak to mají nastaveno z práce... Většinou mají i zakázán boot z CD :-)

menganito

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 05 Listopadu 2007, 19:59:29 »
Normální člověk neumí zprovoznit WiFi síť, nebo Bluetooth... Když mají tak to mají nastaveno z práce... Většinou mají i zakázán boot z CD :-)
Whoa, takže keď som spojazdnil BlueTooth, som nenormálny, abnormálny alebo nadnormálny???

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.