Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: USB v Ubuntu 7.10 - ŘEŠENÍ  (Přečteno 2967 krát)

Kamil Hájek

• Návštěvník
USB v Ubuntu 7.10 - ŘEŠENÍ
« kdy: 05 Listopadu 2007, 12:54:59 »
Zdravím. Mám problém s usb na desce FIC P4-865 .Jakmile zapnu usb v biosu, nelze spustit live cd ani instalaci ani system po instalaci. Při vyplém usb však vše funguje jako hodinky. Mandriva 2008 s tím problém nemá, ta ale zas pro změnu není schopna zprovoznit můj druhý sata disk WD 80GB. Což zase v Ubuntu noproblemo.  Ještě podotýkám že deska je 100% ok, v biosu lze pouze zapnout usb, usb2, usb klávesnici. Toť ze strany usb vše.  Docela jsem brouzdal po fórech, na nic podobného jsem zatím nenarazil. WinXP Pro nemají   s mým pc žádný problém. Ještě dodám Celeron D 2,4GHz, 1G Ram, disky Primary master IDE WD 40GB, jeden oddíl winxp, druhý Ubuntu, Sata enhanced mode primary WD 80GB, je však pouze na data.Zvukovka SB LIVE 5.1, Graf. ATI Radeon 6250 128 MB. S linuxem začínám, hodlám přejít z winxp. ;D

Takže, po dlouhém bádání jsem zjistil, že zprovoznění USB na této desce je asi neřešitelné. Tudíž jsem zakoupil PCI USB kartičku Kouwell KW-2580E4 za cca 300kč a je po starostech. vše fachá jak má. 300,-kč investice není mnoho, takže pro ostatní , nezoufejte, vše je řešitelné. Pánové, díky za tipy a informace.
« Poslední změna: 16 Prosince 2007, 09:43:20 od Kamil Hájek »

nojvirt

• Aktivní člen
  • *
Re: USB v Ubuntu 7.10
« Odpověď #1 kdy: 05 Listopadu 2007, 14:02:51 »
osobne bych zkusil FF (7.04), v GG je problemu vic nez dost... (prestoze tohle se tyka asi jadra)
Ubuntu od 5.04...

"My howercraft is full of eels!!"

Kamil Hájek

• Návštěvník
USB v Ubuntu 7.10
« Odpověď #2 kdy: 19 Listopadu 2007, 10:36:38 »
Tak jsem zkusil i 7.04 a s naprosto stejným výsledkem. Mandriva2008 problem s usb nemá, zase mi v ní nefachá disk SATA, který zde jde no problemo. Nemáte nějakou radu? Zkouším různé distribuce, zatím však narážím vždy na problém s usb, nebo zase s hdd.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: USB v Ubuntu 7.10
« Odpověď #3 kdy: 19 Listopadu 2007, 15:01:48 »
hledejte zde na fóru: uhci

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Kamil Hájek

• Návštěvník
USB v Ubuntu 7.10
« Odpověď #4 kdy: 23 Listopadu 2007, 12:17:07 »
Hledal jsem,ale nenašel. Problémy s usb se zde týkají jak zprovoznit nebo připojit to či ono, nic však toho, aby usb zabránilo naběhnutí systému. Zkusil jsem ještě nainstalit ubuntu 6.06LTS a ejhle, vše fachá. Ještě podotknu, live cd zatuhne až chvíly poté, co si vyberete třeba spuštění, nebo třeba i kontrolu cd.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.