Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pár systémových návrhů  (Přečteno 2627 krát)

Vondrasek

• Návštěvník
Pár systémových návrhů
« kdy: 07 Listopadu 2007, 19:30:36 »
Měl bych 2 návrhy, na kterých si myslím že by stálo zapracovat.
1. grafický program na nastavení parametrů disku, přístupu na souborový systém a šetření energie.
    Něco co by bylo jednoduché na pochopení  a nenáročné na naprogramování, používalo hdpar apod. ale v grafice.
   Aby se tím dali jednoduše nastavit parametry filesystmu, commit time ext3, šetření energie apod.
   Také aby se konečně vyjasnilo, jak je to s těmi diskami u notebooků, obrovský zmatek.
   Do příští verze by toto mělo být prioritou, udělat v tom jasno.
2. grafický nástroj na nastavení konfigurace X, ale na tom se už pracuje a bude v další verzi.
3. vylepšení podpory Wifi, hlavně u zabezpečených sítí
4. defaultně program pro jednoduché nastavení vytáčeného připojení (např. gnome-ppp)- to také ale asi v příští verzi bude.
5. defaultně v instalaci vedle Gnome i nějaký lehký window manager (např. IceWm)
6. Možnost nastavení vytáčeného připojení již při instalaci.

Prioritou bod 1, minimálně vyjasnění věcí a jasné vysvětlení, pokud možno zdokumentování zacházení s disky hl. notebooků.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: Pár systémových návrhů
« Odpověď #1 kdy: 07 Listopadu 2007, 19:43:29 »
To vytacane pripojenie este niekto pouziva? Myslim, ze je to hudba minulosti...naco to teda robit?
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Miki22

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 07 Listopadu 2007, 20:10:56 »
4. Jednoznacny suhlas. V GG mi to odst blbne, oproti FF, kde som s tym nemal problem.

Ono to vytacane pripojenie sa pouziva aj pre 3G/HSDPA.
HP nx7300; Intel C2D T5500; 2GB RAM; Intel i945                      
PC AMD Athlon 2500+; 2GB RAM; nForce2; GeForce FX5700

qUAKER

• Host
« Odpověď #3 kdy: 07 Listopadu 2007, 21:55:06 »
graficky program na konfiguraci disku je - staci nainstalovat balicek pysdm. graficka konfigurace X je v gutsym.

monty

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 07 Listopadu 2007, 23:07:38 »
graficka konfigurace X je v gutsym.
Je v Gutsym... Hm, je i v Kubuntu? Nacházím čím dál tím víc rozdílů mezi Ubuntu a Kubuntu. Příkladem může být třeba absence Compizu v Kubuntu.  ???

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #5 kdy: 07 Listopadu 2007, 23:18:01 »
Compiz se dá snadno doinstalovat a s trochou štěstí to i funguje.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 08 Listopadu 2007, 07:58:38 »
hlavně s trochou nervů... ono spustit si compiz s vypnutýma dekoracema je pěkně na prd!
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #7 kdy: 08 Listopadu 2007, 10:26:56 »
Kubuntu je sice "oficiálně podporováno" (shipit), ale stále to je jen komunitní distribuce oproti Ubuntu. A je to vidět. Nejsou lidi.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Vondrasek

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 08 Listopadu 2007, 19:13:23 »
Zrovna jsem pred si pred chvili v Gutsy Gibbon měnil grafickou kartu. Kartu Matrox G200 nahradila GeForce 4 a byl zvědavý, jak si Ubuntu poradí   :)
Žádné nepříjemné se všäk nekonalo. Normálně naběhl XServer ve VGA a nepříjemném "blikajícím" rozlišení, hlášení o možnosti volby ovladače jsem stornoval  a v Gnome pak naskočil "Restricted manager", který nabídnul instalaci nvidia balíku, chvíle stahování a instalace. Po restartu jsem si navolil ergonomické rozlišení obrazovky a pak zvolil  v Ovládacím panelu "Nastavení vzhledu" a "Extra efekty". Vše funguje zcela OK, a ty "efekty" jsou opravdu pěkné.  Počítač je to mimochodem s procesorem P3 na 500 Mhz, a nějak už dopředu tuším, že z toho dostanu i plynulé přehrávání DVD.
Takže tímto potvrzuji, že GG opravdu nastavení grafiky už má (žádná ruční editace a běh do konzoly   ???
Další pozitivní zkušenost s Ubuntu, aby si začátečníci nemysleli že je nutně musejí čekat problémy- jak by se mohlo někdy při  čtení fóra zdát...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.