Zdravim.
Mam nasledovny problem: v kompe mam kartu Avermedia EZ Capture (chip bt878), ktora mi v inom stroji vo Win v sucinnosti s Pinnacle Studio slapala v pohode pre grabovanie videi z analogovej kamery. Presiel som na Ubuntu a nemozem to rozbehat, pritom system kartu vidi (unknown bt878/Generic) a vytvori /dev/video0. Nasiel som niekolko navodov a skusal som veci ako mplayer, vlc, stream, camorama, mythTV, xsane, xawtv, motv, (uz si ani nepamatam vsetky pokusy) ...
Maximalne, k comu som sa dostal je, ze na monitore vidim maly obraz ciernobielo, rozsypane riadkovanie a 3x vedla seba (trochu to pripomina kodovany signal Systech Nagravie, ak starsie rocniky pamataju), zvuk ide dobre. Xawtv a motv po spusteni uplne odstrelia X-ka (ostane tmava plocha bez moznosti cokolvek robit, treba odstrelit proces z konzoly). ked som cez stream "nahraval", tak vytvoreny .avi subor bol jedna zelena plocha (velkost suboru zhruba zodpovedala dlzke nahravania).
Na webe som nevygooglil nic rozumne.
Zostava - Asus M2A-MV, AMD 4000 X2, 2GB RAM, AverMedia EZ Capture PCI Card, Ubuntu Feisty 32-bit.
Viete niekto poradit?
beno