Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu a účetnictví  (Přečteno 4978 krát)

josfiala

• Návštěvník
Ubuntu a účetnictví
« kdy: 08 Listopadu 2007, 15:31:01 »
Máte někdo vyřešeno účetnictví /daňovou evidenci/ v linuxu?
Myslím tím plnohodnotné účetnictví jako je např.Abra classic.?http://www.abra.eu/download/abra_classic/abraclassic.exe
Pro toto účetnictví chybí při instalaci přes Wine knihovna Microsoft VisualFoxPro.
Děkuji za rady a nápady.

Miko10

• Stálý člen
  • **
Re: Ubuntu a účetnictví
« Odpověď #2 kdy: 08 Listopadu 2007, 16:05:42 »
Ako som písal v obecnej diskusii, uctovnictvo je jeden z dvoch dovodov preco mam stale na PC aj win.
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

josfiala

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 08 Listopadu 2007, 17:00:47 »
Vyhledávat umím a taky si umím přečíst,že pro linux zatím nic bezproblémového není.I na těch vypsaných odkazech se vždy dočteš,že nastal nějaký zásadní problém.
Proto jsem zavedl znovu toto téma,jestli náhodou někdo nepřišel na zázrak,jak na linuxu mít funkční současné účetnictví bez Virtualboxu s Windows nebo PC s Windows.
Účetnictví je brzda linuxu .
Ubuntu v současnosti táhne za správný konec.Mnoho mých známých je nadšeno,vše funguje,skoro vše se dá nahradit ale účetnictví je odradí a jsou zpět u Windows. :'(

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 08 Listopadu 2007, 17:23:09 »
jj moja rec. ale inak ak by ti stacilo dosacke ucto, neviem ako u vas, ale u nas mame MRP (fuj), ktore este stale podporuje aj dosovu verziu. no a neni nic tazke rozbehat dosovy program pod linuxom. Akorat v pondelok som daval rodicom do predajne PC s Ubuntu, kde maju MRP ako pokladnu, koli tomu, aby sa mi dali pohodlne robit zalohy.
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

scrof

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 08 Listopadu 2007, 17:46:32 »
u nas mame MRP (fuj), ktore este stale podporuje aj dosovu verziu. no a neni nic tazke rozbehat dosovy program pod linuxom.
No ja mam takyto problem. Ja osobne pouzivam uz dlhsiu dobu ubuntu na svojom pocitaci. Na a vo firme mame dve pc jedno ma ubuntu a druhe win 98. Ten windows je tam prave k tomu ze tam ide mrp. Toto potrebujeme cisto na tlacenie faktur vsetko ostatne spracovava externa uctovnicka. Ide o to ze by sme chceli zakupit novy pocitac. A nie som v linuxe taky profesional aby som to MRP dokazal rozbehat(no nainstalovat to pod wine by som dokazal ale pri tlaceni som skoncil). Velmi by mi pomohol nejaky podrobnejsi navod alebo napad na ine riesenie tejto situacie. Dakujem.

DarkenCZ

• Host
« Odpověď #6 kdy: 08 Listopadu 2007, 18:35:43 »
MRP neznám, ale pokud je to dosové, tak bych to zkusil nainstalovat v DosBoxu...

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 09 Listopadu 2007, 12:34:54 »
No vo wine to nerozbehnes (teda mne sa to nepodarilo), DosBox neviem ako je na tom s tlacenim, ale mne to bezi paradne v DOSemu.
Nepotrebujes k tomu nic specialne, z repozitarov si nainstaluj DOSemu, potom ho spusti. V priecinku home sa ti vytvori skryty adresar .dosemu. Do adresara .dosemu/drive_c si nahraj MRP, a nezabudni editovat subor config.sys, kde zmenis files=40 na files=150.
Potom si normalne v linuxe nainstaluj tlaciaren, a ak je cez LPT tak ti pojde tlacit priamo. Ak mate na tej 98 cez Tlacoveho manazera, tak to neviem, to chcem este vyskusat.
Potom len spusti dosemu, prejdi do priecinka MRP a spusti subor u.bat.

Malo by to ist bez problemov. Vyskusaj uvidis. Keby nieco, kludne mi napis na icq.

sekyt

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 09 Listopadu 2007, 20:58:51 »
Abra přes VirtualBox jede, ale zatím jsem netisknul sestavy - respektive nevím, jestli vůbec tiskárna pofrčí (ale usb mi jde, tak asi jo)
Mandrake (od 2003) → Kubuntu 08.04 → Xubuntu 12.04 → 14.04 → 16.04

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #9 kdy: 09 Listopadu 2007, 21:14:19 »
Já tedy ty odkazy nečetl, a účetnictví mi taky moc neříká, ale textové Linkonto, nebo grafický HoneyCalc nevyhovuje? Narazil jsem také na toto.
Kubuntu forever :-)

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 09 Listopadu 2007, 21:32:19 »
Vies pri vsetkych tych programoch pre linux je problem, ze nemaju platnu legislativu pre Slovensko, resp. Cechy.

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 09 Listopadu 2007, 22:25:27 »
Verim, ze LinKonto ma.. Zkuste si o tom nejdrive neco precist.

Miko10

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 10 Listopadu 2007, 20:34:29 »
No o tom som nevedel. Ale kedze este stale nie je prerobene nativne pre linux, tak myslim ze prechod z Pohody (alebo podobneho) na LinKonto by bol krok spat. Ale aj tak je fajn ze konecne niekto zacina trochu rozmyslat a robi uctovny soft pre linux. Ale keby som zakladal novu firmu, isiel by som urcite po LinKonte. Dufam ze sa na to ludia chytia a ze bude o to velky zaujem, nech sa to rozvyja...

Pavelp

• Host
« Odpověď #13 kdy: 11 Listopadu 2007, 08:48:07 »
Linkonto je zalozene na DOS Foxpro 2.5. To opravdu nevidim jako krok vpred...

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
« Odpověď #14 kdy: 11 Listopadu 2007, 16:47:57 »
Vies pri vsetkych tych programoch pre linux je problem, ze nemaju platnu legislativu pre Slovensko, resp. Cechy.

Nevím, jak pro Slovensko, ale všechny tři programy jsou vyvíjeny v Česku a tudíž by měla být legislativa a její aktualizace OK.
Kubuntu forever :-)

marshall1727

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 12 Listopadu 2007, 00:15:52 »
používám money S3 pod wine. v zásadě bez problémů. podrobněji zde
Kód: [Vybrat]
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=15464.0
--
koupil jsem si nový server a ladím ho. proto to zde spamuju. (2xXeon5110; IntelServerBoard S5000PSL; 2x2x1GbECC;4xRaptor150G)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.