Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Modré video [vyřešeno]  (Přečteno 2901 krát)

klasyc

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 470
Modré video [vyřešeno]
« kdy: 08 Listopadu 2007, 20:52:19 »
Dobrý večer, mám zajímavý problém: mám Ubuntu 7.10, grafickou kartu ATI Mobility Radeon 9000 (x250) s opensource ovladačem pro ATI. Compiz šlape v pohodě, ale když chci přehrát video, vidím jen modrou obrazovku a zvuk normálně hraje. Dělají to snad všechny formáty (divx, dvd) i přehrávače (mplayer, vlc, xine). Takže hádám, že je něco s ovladačem karty. Nemáte nějaký nápad?
« Poslední změna: 16 Ledna 2008, 02:34:17 od Anna Taliánová »

Vojtěch Trefný

  • Příspěvků: 9307
  • Don Quijote
Re: Modré video
« Odpověď #1 kdy: 09 Listopadu 2007, 16:17:51 »
Dobrý večer, mám zajímavý problém: mám ubuntu 7.10, grafickou kartu ati mobility radeon 9000 (x250) s opensource ovladacem pro ATI. Compiz slape v pohode, ale kdyz chci prehrat video, vidim jen modrou obrazovku a zvuk normalne hraje. Delaji to snad vsechny formaty (divx, dvd) i prehravace (mplayer, vlc, xine). Takze hadam, ze je neco s ovladacem karty. Nemate nejaky napad?
Zkuste změnit video výstup v mplayeru. MPlayer → Preferences (menu vyvoláte pravým klikem do mplayeru) → Video a podle toho jaký máte zkuste buď x11, xv nebo gl (alespoň s jedním to půjde určitě bez problémů).
« Poslední změna: 16 Ledna 2008, 02:35:02 od Anna Taliánová »

klasyc

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 470
Re: Modré video
« Odpověď #2 kdy: 10 Listopadu 2007, 01:30:28 »
Díky, pomohlo to. Všimnul jsem si, že je někde nastaven defaultní výstupní modul pro všechny přehrávače. Asi by bylo jednodušší změnit tu defaultní hodnotu. Nevíte, kde se to udělá v KDE?

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.