Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: direct rendering: NO --- help  (Přečteno 2074 krát)

kakarias

• Návštěvník
direct rendering: NO --- help
« kdy: 09 Listopadu 2007, 01:35:38 »
mam Nvidiu nainstaloval som driver-y podla wiki...... compiz sa rozbehlo bez problemov ale bez ramov okien tak som musel este doinstalovat xserver-xgl ...... ale ked som dal do konzoly glxinfo | grep direct na overenie ci opengl bezi tak mi vyhodi ze NO ...... v CEDEGE mi ohlasi ze vsetko bezi aj 3D akceleracia len openGL nie ......tak neviem kde je problem ..... pomozte ak viete

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re: direct rendering: NO --- help
« Odpověď #1 kdy: 09 Listopadu 2007, 10:42:56 »
Co tak třeba použít tlačítko Hledat nebo návod na Wiki??? A neříkej, že to nejde - hnedka bych ti tu mohl nahodit cca 5 odkazů na vlákna, kde se tyto problémy řeší!

(Pohodlnost je fakt špatná vlastnost)
« Poslední změna: 09 Listopadu 2007, 10:44:30 od marp »
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #2 kdy: 09 Listopadu 2007, 16:20:27 »
mam Nvidiu nainstaloval som driver-y podla wiki...... compiz sa rozbehlo bez problemov ale bez ramov okien tak som musel este doinstalovat xserver-xgl ...... ale ked som dal do konzoly glxinfo | grep direct na overenie ci opengl bezi tak mi vyhodi ze NO ...... v CEDEGE mi ohlasi ze vsetko bezi aj 3D akceleracia len openGL nie ......tak neviem kde je problem ..... pomozte ak viete

Vítám vás zde na fóru.
Marp to vzal trochu zhurta, přesto má pravdu, řeší se tady mnoho problémů, stačí hledat.

kakarias

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 09 Listopadu 2007, 17:00:54 »
Tak asi by som uz nepreinstalovaval ubuntu 6xkrat za tento tyzden co som sa to snazil vyriesit podla milion navodov co som nasiel a zakazdym mi odisla grafika v ubunte a uz som to nevedel dat spat ...... :( ...... ale aj tak dakujem za radu .... budem sa trapit dalej heh .... a mozno ked to preinstalujem po 15xkrat sa mi to podari :-D

kakarias

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Listopadu 2007, 17:27:00 »
a este ...... uz som vymenil aj grafiku ..... lebo atinu som nevedel rozbehat vobec ...... a to som isiel podla navodov ..... geforcu som aspon rozbehal ...... ked som nainstaloval geforcu (ovladace) .... tak direct rendering bol yes ..... ale ako bol spusteny compiz tak mi neukazovalo okraje okien tak som musel nainstalovat teda podla jedneho navodu som nainstaloval xserver-xgl ..... okraje sa rozbehli ale direct rendering ukazoval uz NO tak fakt neviem kde je problem ale skusim este pozriet zopar navodou ...... a este k tomu TUTO SEKCIU MAM ZBEHANU HADAM NA 70% aj ked som cerstvy member ...... iba kvoli mojmu problemu som sa registroval takze prosim neurazat ze som pohodlny :-D .... ;) ......

Marek_

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 17 Listopadu 2007, 09:33:50 »
Tak já ti teda zkusím poradit. Tady na druhé stránce se píše, že je to normální a na konci je napsán důvod.
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=15717.15
XGL si totiz "vezme" celu moznost direct renderovania a aplikaciam  zostava len indirect.
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.