Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pozadí pod splash  (Přečteno 1914 krát)

Drmota

• Návštěvník
Pozadí pod splash
« kdy: 09 Listopadu 2007, 10:12:13 »
Barva pozadí pod splash při přihlašování do GNOME
Ubuntu používám již nějaký ten pátek a mám za sebou několik přechodů na vyžší ubuntu, ale po přechodu z 7.04 na 7.10 se nastavila jakási základní barva pozadí pod splash při přihlašování do GNOME a nemohu přijít na to jak jí změnit. Dříve to šlo (zdá se mi) přes pozadí plochy nebo možná přes pozadí GDM, to ale nefunguje. Žádný konfigurační soubor jsem k tomu nenalezl a v Editoru nastavení také nic. :(

henrichg

• Aktivní člen
  • *
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Drmota

• Návštěvník
Re: Re: Pozadí pod splash
« Odpověď #2 kdy: 10 Listopadu 2007, 11:04:52 »
Tento článek jsem také našel ale až po napsání dotazu. Ale tento soubor má na mém Ubuntu řádů jen 52 a u BACKCOLOR je cosi co jej spojuje s barvou pozadí plochy. Tu mám v požadované barvě (u všech tapet – v předchozích verzích se barva pozadí nastavovala u všech naráz, ale teď se musí nastavit u všech tapet – to jsem také zkusil).  BACKCOLOR jsem nastavil ručně požadovanou barvu a pořád to samé.

Děkuji
« Poslední změna: 10 Listopadu 2007, 11:15:09 od Drmota »

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
Re: Pozadí pod splash
« Odpověď #3 kdy: 10 Listopadu 2007, 21:53:04 »
tiež ma toto trápilo, ale u mňa spomínané riešenie funguje. BACKCOLOR mám taktiež v riadku 61 (riadky 59 až 64)
Kód: [Vybrat]
# Default value
  if [ "x$BACKCOLOR" = "x" ]; then
  BACKCOLOR="#000000"
  fi

"$XSETROOT" -cursor_name left_ptr -solid "$BACKCOLOR"
K tomu trojitému nastavovaniu:
v systém -> správa -> prihlasovacia obrazovka -> lokálne sa nastavuje pozadie od začiatku načítavania gnome po zobrazenie GDM
v /etc/gdm/PreSession/Default sa nastavuje pozadie od GDM po zobrazenie pozadia v sedení
v systém -> predvoľby -> témy -> pozadie sa nastavuje farba pozadia v sedení

len škoda, že sa tam nedá dať obrázok
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

nodrive

• Aktivní člen
  • *
Re: Pozadí pod splash
« Odpověď #4 kdy: 12 Listopadu 2007, 00:02:14 »
...gnome-splashscreen-manager umí splashscreen vypnout...  ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.