Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Odkaz na složku do lišty? [vyřešeno]  (Přečteno 2366 krát)

Runespell

• Návštěvník
Odkaz na složku do lišty? [vyřešeno]
« kdy: 10 Listopadu 2007, 12:56:10 »
Ahoj,

řeším takový problém a potřebovala bych se poradit..Nainstalovala jsem na Ubuntu Feisty ICA Clienta..( tedy citrix) a jediný problém, který teď  tím mám je ten, že po instalaci mi to na plochu naházelo nejrůznější pitomé ikony, které nešly zrušit ani změnit/přesunout. No, taxem zakázala ikony na ploše, ale potřebovala bych na lištu nahodit něco jako odkaz na jednu svoji složku, kde mám nejvíc svých souborů.

Jenže ti mi nabízí možnosti jako soubor (což není to co potřebuju) a nějaké další, které vedou k apps, což mi taky k ničemu není.

Máte někdo radu, jak to udělat? Prosím? Je to určitě nějak děsně jednoduchý, ale já nějak fakt nevím..

Díky za radu, nebo dokaz, dohledám si...
pěknou sobotu, R
« Poslední změna: 16 Listopadu 2007, 14:44:45 od Anna Taliánová »

shaman

• Aktivní člen
  • *
Re: Odkaz na složku do lišty?
« Odpověď #1 kdy: 10 Listopadu 2007, 13:01:36 »
Klikněte pravým na panel, vyberte Přidat na panel. Zvolte Uživatelslý spouštěč aplikací. Jako Typ nechte Aplikace, do Jména napište cokoli chcete, Command zadejte nautilus jmeno_slozky. Složka musí být zadána buď absolutní cestou (tedy jako /home/neco...) nebo relativně vůči vašemu domovskému adresáři.

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #2 kdy: 10 Listopadu 2007, 13:02:47 »
Jestli to dobře chápu, tak asi takhle:
Pravým na panel -> Přidat na panel -> Uživatelský spouštěč aplikací. Typ: Location (možná je to v Feisty přeloženo, nevím), Umístění: např. file:///home/tpikalek/Dokumenty. Případně - Typ: Aplikace, Command: nautilus /home/tpikalek/Dokumenty

\\hmm, zase pozdě no...

shaman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 10 Listopadu 2007, 13:05:21 »
Není to pozdě... je lepší (a hlavně jednodušší) tam asi dát Typ Location... případně by stačilo nastavit v Nautilu záložky a složky budou přístupné z menu Místa.

Runespell

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 10 Listopadu 2007, 13:48:19 »
Moc Vám všem děkuji, vyřešeno!  ;) Jste nejlepší, už jsem Vám to dneska říkala? :-*

Myšpulín

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 13 Listopadu 2007, 12:17:31 »
Měl bych jeden dotaz? Kde jsi sehnala toho Citrix klienta. Existuje nějaká verze přímo pro Ubuntu nebo jsi použila toho z Citrixovských stránek. Díky za info.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.