Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: KDE + compiz-fusion  (Přečteno 1699 krát)

nettezzaumana

• Host
KDE + compiz-fusion
« kdy: 10 Listopadu 2007, 23:48:56 »
ahoj,
asi jsem se zblaznil, ale presel jsem z fvwm-crystal na KDE+cf .. Vsechno mi vice mene funguje, ale nechapu nekolik veci:

1) jak je to s klavesovejma zkratkama?? alt+F2 mi proste nic nedela, zatimco alt+F3 a nektere jine kombinace alt+Fx ano.. mam pocit, ze nektere zkratky to dela jako KDE a jine compizem. Neumim tedy vyvolat okenko "run command".. zkousel jsem to namapovat jinam, ale nedokazu to spustit jinak nez pres prave tlacitko mysi, kde je to taky..

2) jak se ukladaj session v kde? kde si defaultne pamatuje jak jsme KDE skoncili a pri pristim startu to tak i pousti, nicmene kdyz to (opusteni session) nastavim jako "ulozit jenom na potvrzeni", tak nevim kde ho hledat..

diky a zdravim

damnum

• Aktivní člen
  • *
  • Hroznej sráč
    • damnum
Re: KDE + compiz-fusion
« Odpověď #1 kdy: 11 Listopadu 2007, 02:49:03 »
Klikni pravým talčítkem na dolní lištu, tam najdi nastevní .. v nastavení najdi nabídky a zaškrni si aby se ti zobrazovalo nastavení v nabídce( další možnoti jsou poslední dokumenty, sezení konqueroru, ...) .. Pak normálně jeď v menu do nastavení -> periferie ->klávesové zkratky.. tohle je mnohem lepší než v gnome :)

A na stejném místě pravděpodobně najdeš nastavení sezení ...
HW [MB Gigabyte GA-MA69G-S3H (integr. ATI Radeon Xpress 1250), HDD (SATA) 120GB + HDD (IDE) 80GB, CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+, RAM (800MHz) 512MB]
SW [Ubuntu 8.10 II (GDM + FVWM, FWVM-Crystal, Fluxbox, KDE, GNOME)]

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #2 kdy: 11 Listopadu 2007, 16:40:33 »
diky..

mam jeste jeden dotaz: ja docela dost pouzivam klavesove zkratky, ktere mam mocne nastavene, ale u KDE + cf mi chybi nasledujici vec.. exituje funkce "prepnout maximalizaci okna" ??

je tu "maximalizovat okno" a "minimalizovat okno" coz jsou dve fce > dve zkratky, ale nikde tu nemuzu najit prepnout stav skrz jednu fci jako v gnome.. ps. moznam to umi nejaky plugin cf, mam jich vetsinu vyplou, pac jsem velice konzervativni a tyhle divociny me desi..

diky a zdravi ntz

damnum

• Aktivní člen
  • *
  • Hroznej sráč
    • damnum
« Odpověď #3 kdy: 11 Listopadu 2007, 16:49:27 »
Teď jsem líný, takže jediné co Ti zatím můžu poradit (dokud nezapnu KDE) je, že minimalizace není opak maximalizace ... opak maximalizace je demaximalizace a nebo česky obnovení. To už by v nastavení být mohlo. A zkus prostě zmáčknout u maximalizovaného okna zkratku na maximalizaci a třeba se něco stane :o))
Já se pak podívám ...
HW [MB Gigabyte GA-MA69G-S3H (integr. ATI Radeon Xpress 1250), HDD (SATA) 120GB + HDD (IDE) 80GB, CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+, RAM (800MHz) 512MB]
SW [Ubuntu 8.10 II (GDM + FVWM, FWVM-Crystal, Fluxbox, KDE, GNOME)]

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #4 kdy: 12 Listopadu 2007, 14:25:35 »
jasne, nemyslel jsem minimalizace/maximalizace, ale prepinani mezi max a tim mezi ;D ..
jj. samotna minimalizace je neco jineho

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.