Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: funguje mi bluetooth MSI Star Key 2.0 a mobil Nokia 9300? [vyřešeno]  (Přečteno 2325 krát)

Ji31

• Aktivní člen
  • *
Ahoj,

mám Nokii 9300 a přenos souborů prý funguje pouze přes Bluetooth. Tak jsem si pořídil (MST Star Key 2.0), který prý pod Linuxem zaručeně funguje.
Mám nainstalovaný balíky bluez-cups, bluez-gnome, bluez-utils a libbluetooth2, ale teď nevím co s tím.

Chtěl bych zprovoznit obexfs.

Při výpisu sudo lsusb dostanu mimo jiné:
Kód: [Vybrat]
Bus 002 Device 004: ID 1131:1001 Integrated System Solution Corp. KY-BT100 Bluetooth Adapter
Znamená to tedy, že USB Bluetooth funguje a můžu začít zkoušet propojení pomocí obexfs?

Díky
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 02:01:03 od Anna Taliánová »
Linux is like a teepee. No Windows, no Gates, Apache inside

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: Jak funguje bluetooth?
« Odpověď #1 kdy: 11 Listopadu 2007, 11:01:23 »
Jakou máte verzi Ubuntu? V Gutsy (7.10) je už nainstalovaný bluetooth applet, který se automaticky ukazuje v oznamovací oblasti, pokud je bluetooth připojený a funkční.
Pro přenos souborů je třeba doinstalovat nějaký balíček (teď přesně nevím, jestli gnome-vfs-obexftp nebo nějaký začínající obex*). Poté když v Nautilu zadáte adresu obex:/, měly by se vám najít ten mobil. Ten normálně jako složku otevřete a vložte do ní soubor, který chcete poslat.

Ji31

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 11 Listopadu 2007, 11:27:42 »
Jakou máte verzi Ubuntu? V Gutsy (7.10) je už nainstalovaný bluetooth applet, který se automaticky ukazuje v oznamovací oblasti, pokud je bluetooth připojený a funkční.
Pro přenos souborů je třeba doinstalovat nějaký balíček (teď přesně nevím, jestli gnome-vfs-obexftp nebo nějaký začínající obex*). Poté když v Nautilu zadáte adresu obex:/, měly by se vám najít ten mobil. Ten normálně jako složku otevřete a vložte do ní soubor, který chcete poslat.

Gutsy samozřejmě mám, ale při připojení usb bluetooth se nestane vůbec nic. A i po zadání obex:/ se objeví akorát prázdný formulář a ani v oznamovací oblasti nic. Nicméně při výpisu zařízení připojených do usb jej vidím, jak jsem psal výše. Co můžu udělat?
Linux is like a teepee. No Windows, no Gates, Apache inside

cz7asm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 11 Listopadu 2007, 12:28:32 »
Na wiki je navod a podle nej by jsi mohl alespon zjistit jestli je ten adapter funkcni. Zkus jednoduse v terminalu napsat sudo hcitool scan a pokud se ti zobrazi tvoje 9300 tak je BT funkcni. A tady na foru je docela dost popisu jak realizovat prenos....
« Poslední změna: 07 Ledna 2009, 13:44:08 od Anna Taliánová »

gargy2002

• Host
« Odpověď #4 kdy: 11 Listopadu 2007, 12:31:16 »

Gutsy samozřejmě mám, ale při připojení usb bluetooth se nestane vůbec nic. A i po zadání obex:/ se objeví akorát prázdný formulář a ani v oznamovací oblasti nic. Nicméně při výpisu zařízení připojených do usb jej vidím, jak jsem psal výše. Co můžu udělat?
Doinstaluj jeste balik python-bluez. Ta ikona vedle hodin je k nicemu, takze ji ignoruj. Jedine, co se tam da udelat je autorizovat, ci neco prenastavit. Me pomohl Wammu a sparovani s mobilem (K800i). Hlasilo to baliky, ktere tomu chybi a pom doinstalovani jsem to sparoval, sice s krapet problemem, ale udelal. Pokud bude problem, tak na Jabberu, nebo ICQ jsem online, vesmes pres vikend porad...
« Poslední změna: 07 Ledna 2009, 13:46:26 od Anna Taliánová »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 11 Listopadu 2007, 14:26:38 »
Na prenos suborov staci ten obexftp aspon u mna.
« Poslední změna: 07 Ledna 2009, 13:53:22 od Anna Taliánová »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.