Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: NetworkManager - kde nastavit kam se připojovat a kam ne? [vyřešeno]  (Přečteno 2365 krát)

Beduin

• Návštěvník
Ahoj, používám network manager. Bohužel jsem se jednou pokoušel připojit přes NM do naší školní sítě, která používá wpa osobní autetifikaci, takže se do ní připojuju přes wpa_supplicant, ale zároveň mi v NM nabíhá pokus o připojení do ní (nežádoucí).

Chtěl bych se zeptat, kde je uložený soubor s wifi sítěma, kam se má network-manager připojit a kam ne? Hledal jsem na google, ale našel jsem  zhruba 2 relevantní výsledky (témata ve fórech), ale ani jednou to nebylo vyřešené. Taky jsem zkoušel pročítat snad všechny soubory v /etc, které začínají na wireles nebo net, ale taky jsem nic nenašel.
« Poslední změna: 13 Listopadu 2007, 08:00:44 od Beduin »

gargy2002

• Host
Re: NetworkManager - kde nastavit kam se připojovat a kam ne?
« Odpověď #1 kdy: 12 Listopadu 2007, 14:43:49 »
Ahoj, používám network manager. Bohužel jsem se jednou pokoušel připojit přes NM do naší školní sítě, která používá wpa osobní autetifikaci, takže se do ní připojuju přes wpa_supplicant, ale zároveň mi v NM nabíhá pokus o připojení do ní (nežádoucí).

Chtěl bych se zeptat, kde je uložený soubor s wifi sítěma, kam se má network-manager připojit a kam ne? Hledal jsem na google, ale našel jsem  zhruba 2 relevantní výsledky (témata ve fórech), ale ani jednou to nebylo vyřešené. Taky jsem zkoušel pročítat snad všechny soubory v /etc, které začínají na wireles nebo net, ale taky jsem nic nenašel.
Mozna jsem nepochopil dotaz, ale nestaci v NM zadat jmeno site(iwlist scan) a nastavit encrypt na wpa, plus zadat key, kterej musi sdelit spravce site?? Ja jsem si zmenil sit a pouzivam WEP, ale neni problem pouzivat WPA-TKIP, pokud to podproruje karta. Takze jmeno site, uroven encryptu, klic a nemel by byt problem, pokud je wpa suplikant nainstalovanej, aspon tak bych to delal ja.. 8)

Beduin

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Listopadu 2007, 21:30:21 »
Asi jsem nenapsal všechny podrobnosti, tak to teď napravím  :)

Do školní sítě se připojuju přes wpa_supplicant, protože network-manager neumí tohle (co potřebuju ve školní síti): prihlásit se do sítě s uzivatelským jménem, heslem a certifikátem. Wpa_supplicant to umí, proto ho používám do školní sítě.

Ale problém je, že jednou jsem to zkoušel přes network-manager a přes ten to prostě nejde. No a pokaždé když zapnu wifi a je na dosah školní síť, network-manager se do ní snaží připojit (marně), což právě nechci.
Takže bych rád zjistil, kde se uchovávají informace, ke kterým sítím se network-manager má připojit, když jsou v dosahu.

DarkenCZ

• Host
« Odpověď #3 kdy: 12 Listopadu 2007, 22:31:32 »
já jsem začal na připojování do sítí používat http://wicd.sourceforge.net/
Na Kubuntu mi odinstaloval ostatní network-managery, ale funguje na 100%.

Beduin

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 13 Listopadu 2007, 08:00:24 »
Tak jsem přešel z Network-manageru na Wicd a přes ten se můžu připojit i s certifikátem, takže nemusím používat wpa_supplicant, atd... Takže díky, funguje to.  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.