Moc Linuxu nerozumím a obě odpovědi jsem zkusil - možná dělám něco špatně:
1) zkusil jsem zadávat příkazy z terminálu jak jsou uvedeny následovně jako user (ne root)
#!/bin/bash
printers=""
cd /tmp
for prn in $printers; do
ted se zacal objevovat vlevo zobacek
> img="sihp${prn}.img"
> dl="sihp${prn}.dl"
> getweb $prn
> if [ -f $img ]; then
> arm2hpdl $img > $dl
> sudo cp $dl /usr/share/foo2zjs/firmware/$dl
> rm $img $dl
> fi;
>done
zobacek v terminalu zmizel
Vypnul a zapnul jsem dle doporučení tiskárnu
Když vlezu do administrace tiskárny, tak vidím tiskárnu LaserJet 1018 stejně jako když jsem jí nainstaloval, kliknu na ní pravým tlačítkem => vlastnosti => vytiskni zkušební stránku => u tiskárny se objeví úloha k tisku => úloha k tisku zmizí a tiskárna NIC
2) Z druhého příspěvku vytahuju asi to nejpodstatnější - včera večer jsem na stejný příspěvek taky na internetu narazil:
napsal jsem prikaz do terminalu: getweb 1018 ; arm2hpdl sihp1018.img > /usr/share/foo2zjs/firmware/sihp1018.dl
a hned jsem obdržel hlášku bash: getweb1018: command not found
zkusil jsem to pod ROOTem:
bash: getweb1018: command not found
can´t open ´sihp1018.img´
V podstatě ze všeho co jsem vyčetl chápu, že tam ovladače někde mám, ale systém o nich neví a já bych potřeboval laickým způsobem popsat, jak systému říct, že ovladač tam již je.
V adresari /usr/share/foo2zsj/firmware se mě sice objevil soubor siph1018.dl - má však nulovou velikost (dobře nebo špatně??) a když jsem dal následujícící příkaz:
cat /usr/share/foo2zjs/firmware/sihp1018.dl > /dev/usb/lp0
tak jsem obdržel příkaz "No such file or directory" - logické, protože v /dev nemám adresář /usb (PROČ?? a kde a kdy se tam měl objevit??)
Troufá si ještě někdo poradit laikovi, který o tom nic neví??
Děkuju