Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wifi v kubuntu  (Přečteno 3149 krát)

bagrik

• Návštěvník
wifi v kubuntu
« kdy: 01 Června 2006, 09:55:13 »
mam wifi od Dellu s cihpem Broadcom 4306. podle navodu zde na foru jsem nainstaloval firmware, zrestartoval pocitac. v nastaveni siti uz jde normalne dat enabled device. zadam ssid, wep key atd... vse se tvari, ze se pripoji, ale neni schopne to ziskat z dhcp adresu, gateway ani ip.
vcera se mi chvili podarilo pomoc manualniho nastaveni ip pripojit a chvili i pingovat router, ale po chvili to zase vypadlo a nic. chvili byl i skype online.
zkousel jsem pouzit i jakousi utilitu wifi-radar, ale je to to same.
po winXP jde vse ok.
nevite nekdo prosim co s tim? moc dekuju, protoze zacinam a wifi nutne potrebuju

jinak mám kubuntu dapper.

Ac3ri

• Návštěvník
wifi v kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 01 Června 2006, 13:11:06 »
tak predne pokud mas Dapper, tak smeruj dotaz do spravne diskuze :)

a k wifi,
dhclient ti nic neprideli ?
kdyz zadas essid a zkontrolujes iwconfig, je tam ?

bagrik

• Návštěvník
wifi v kubuntu
« Odpověď #2 kdy: 01 Června 2006, 22:18:57 »
v iwcofigu je, ze jsem pripojen k tomu spravnemu ssid. ale u signalu to pise 0 a u sumu a dalsich veci taky. vcera mi to jednu chvili ip pridelilo a pingoval jsem router (ale dns ani branu uz to spravne nenastavilo), ale pak nic. prestalo to a neslo to.
nevim, jestli jsem to nepodelal tou instalaci toho wifi-radaru. nevim jak se ho mam zase zbavit. kdyz ted totiz znovu zkousim nainstalovat balicek s tim firmwarem, tak to pise, ze je pritomen wifi-radar (pritom jsem ho ve spravci balicku odebral). pise to ze mam disable wifi-radar. ale nevim jak

kremak1

• Návštěvník
wifi v kubuntu
« Odpověď #3 kdy: 07 Srpna 2006, 22:05:05 »
Zdravím,

řeším stejný problém, podařilo se Vám ho nějak vyřešit?

Děkuji...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.