Takze tohle je jenom prvni navod. Nektery veci v nem nejsou uplne vysperkovany, ale tak jak to je mi to funguje a o to tu jde.
Takze:
1. Budeme potrebovat ovladac, ktery si stahneme z internetu ze stranek
http://www.eagle-usb.org/. Soubor s ovladacem se jmenuje
eagle-usb-2.3.3.tar.bz. Potrebujem konkretne tuto verzi (tedy 2.3.3), protoze jina zkompilovat pod Ubuntu 6.06 s temi prostredky co jsou na zakladnim CD nejde.
2. Ja jsem zacinal na nove nainstalovanym systemu, takze jsem instaloval:
build-essential a
linux-headers-2.6.15-23 a
linux-headers-2.6.15-23-386. Ty linux-headers, jsou jeden zavisly na tom druhym, ale ted nevim kterej na kterym. Lepsi ale je mit tam oba.
3. Rozbalime archiv s ovladacem (treba do /usr/src) a vlezem do vytvoreneho adresare (cd /usr/src/eagle-usb-2.3.3).
4. Budeme kompilovat. Takze:
./configure, pak
make a nakonec
make install. Kompilace by mela probehnout vporadku a nevyhodit zadne chyby. Teda alespon me to nic nevyhodilo. (Kdyz jsem zkousel kompilovat jine verze, tak to vyhazovalo chyb jak maku.)
5. Dalsim krok je
eagleconfig. Tato verze ovladace, ma uz v sobe nastaveni pro Ceskou republiku, takze je to v cajku a staci vybrat CZ02. Dale budete dotazani na jmeno a heslo (jedna se o udaje pridelene poskytovatelem). Treti otazkou je sifrovani, tam odpovezte Ne. Posledni otazkou je start at boot. Tam jsem odpovedel Yes (tedy y). Po odentrovani se objevi.
Loading module... [OK]
Loading DSP & options... [OK]
Waiting for modem to be operational... [OK]
Configuration succesful.
Pokud se vam objevi to co me tak uz mate z pulky vyhrano.
6. Zadame
eaglediag. Ted vam vyskoci udaje asi takto.
# module loaded ? [ OK ]
# modem operational ? [ OK ]
# Config vpi/vci/encapsulation/isp : 8 30 1 (pppoe) CZ02
# pppd launched ? [ KO ]
# ping IP ? [ KO ]
# test DNS resolution ? [ KO ]
pppd nemuze byt spusten, protoze jeste nebyl nakonfigurovan (nebo aspon ja jsem to tak pochopil), takze spustime
pppoeconf. Timhle nastavenim se staci jenom proklikat. Teda aspon me odpovedi byly same Ano. Jedine co se zde zadava je jeste jednou jmeno a heslo k prihlaseni na internet. Zajimave jsou posledni dve obrazovky, kde se dozvite, ze pripojeni k internetu se zapina pomoci
pon dsl-provider a vypina pomoci
poff a jeste nejake prikazy na informace.
7. Pokud nyni zadate znova
eaglediag, tak uz by melo byt vsechno OK. (Mozna se vam nepodari nic pingnout, ale z toho si nedelejte hlavu). Pokud ted zapnete prohlizec uz by internet mel jet. Takze GOOD LUCK!
8. Jeste takova malickost. Po restartu pocitace musite znovu nahrat do modemu firmware a zapnout ppp (pomoci zminovaneho pon dsl-provider). Abych to nemusel porad psat, tak jsem si vytvoril (podle navodu vyse) spustitelny soubor, ktery obsahuje radky:
#!/bin/bash
sleep 15
eaglectrl -d
sleep 20
pon dsl-provider
Urcite to jde udelat i jinak, napriklad vytvorit debiani balik, ale presel jsem z jine distribuce a takovy "vymozenosti" jeste neovladam. Kazdopadne za veskere pripominky a navrhy na vylepseni budu jenom rad. Tak jeste jednou Hodne Stesti s timto HellModemem.