Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Compaq Armada E500 - jede ok ?  (Přečteno 2389 krát)

ScH0ll_kIll3r

• Návštěvník
    • ScH0ll_kIll3r píše, Linux, IT, mobily
Compaq Armada E500 - jede ok ?
« kdy: 19 Listopadu 2007, 20:43:40 »
Dobry den k vanocum si chci poridit starsi stroj Compaq Armada E500 a chtel bych si na nej hodit Kubuntu 7.04. Ruzne jsem cetl po netu clanky a zatim sem se dozvedel ze notebook je celkem ubuntu friendly a presto chse chci zeptat tady zda nekdo stim notebookem ma skusenosti, de mi hlavne o PCMCIA slot jestli v nem jede wifi karta a také jestli by tam sla rozjet 3d akcelerace (Grafika: ATI Radeon Mobility (8 MB)) a nejakej efekty typu beryl ci tak neco.

Diky za odpoved :)
HP Omnibook 6000

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
Re: Compaq Armada E500 - jede ok ?
« Odpověď #1 kdy: 19 Listopadu 2007, 21:06:13 »
Dobry den k vanocum si chci poridit starsi stroj Compaq Armada E500 a chtel bych si na nej hodit Kubuntu 7.04. Ruzne jsem cetl po netu clanky a zatim sem se dozvedel ze notebook je celkem ubuntu friendly a presto chse chci zeptat tady zda nekdo stim notebookem ma skusenosti, de mi hlavne o PCMCIA slot jestli v nem jede wifi karta a také jestli by tam sla rozjet 3d akcelerace (Grafika: ATI Radeon Mobility (8 MB)) a nejakej efekty typu beryl ci tak neco.

Diky za odpoved :)

Tento ntb (600MHz Celeron Mobile, 384MB RAM, 40GB HDD, DVD-ROM) jsem vlastnil cca rok a ubuntu i kubuntu na něm jelo slušně - záleží, jak velikou bude mít RAM. WI-FI karta do PCMCIA jde sehnat v pohodě, jen koukej, aby byla podporována linuxem a byly na ni ovladače. O 3D akceleraci se moc nepokoušej - jde to, sice trošku složitěji, ale nemá to zase takový efekt - ani pro 3D hry a pro efekty berylu nebo compizu už vůbec ne - na to je grafika (byť dedikovaná) moc slabá.

Více info, jak jsem na něm provozoval Ubuntu si můžeš přečíst na mém blogu  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

ScH0ll_kIll3r

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Listopadu 2007, 21:09:33 »
DIky za odpoved tvuj blog sem nasel na google uz driv ale to je jedno...to znamena ze na efekty typu beryl a compiz mam zapomenout ???
HP Omnibook 6000

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #3 kdy: 19 Listopadu 2007, 21:12:30 »
DIky za odpoved tvuj blog sem nasel na google uz driv ale to je jedno...to znamena ze na efekty typu beryl a compiz mam zapomenout ???

Určitě. Ale pro normální práci je to v pohodě.
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

ScH0ll_kIll3r

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 19 Listopadu 2007, 21:15:46 »
jo super to sem chtel slyset :) no kazdopadnej jestli ti nebude vadit pridam si te na icq nebo jabber a prokunzultuju to stebou ;)
HP Omnibook 6000

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #5 kdy: 19 Listopadu 2007, 21:22:29 »
jo super to sem chtel slyset :) no kazdopadnej jestli ti nebude vadit pridam si te na icq nebo jabber a prokunzultuju to stebou ;)

OK!
Marek *Marp* Pszczolka

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.