Zdar,
momentálně jedu přes liveCD (záchranný mode, v normálním livecd modu se seká, ne jenom mě; zajímavé) a na notebooku mam jen jeden systém. (uGG7.10)
situace: včera funkční systém dneska skončí modrou obrazovkou s rozsypaným čajem kde je něco ve smyslu interní chyba, kontaktujte správce, nebo se podívejte do záznamu a spusťte znova Xka a mam pocit, že to i hodí disky jen pro čtení. Konzole na F1 funguje.
řešení: koukal jsem na wiki a žádný návod co v takovýchto případech dělat jsem tam nezaregistroval. Něco jako rady co zkontrolovat atd.. Projížděl jsem /var/log/ ale nějak sem z toho moc nevyčetl...
Takže to vypadá, že nastal čas se něco nového naučit. Klidně pak z daných rad a popisů na wikipedii udělám návod co dělat, když nenajedou Xko nebo co je dobré zkontrolovat a kde a jak hledat odpovědi.
při minulém spuštění: prováděl jsem aktualizaci, vypínal jsem nějaké programy při načítání při startu u session přes grafické GUI (takže by to snad problem být neměl. Jen ty co jsem věděl a traderx, který mi nepochopitelně zatěžoval procesor na 90% a na foru ho lidé vypínali), také jsem upravoval fstab (obnoven ze zálohy a nic. v původním sem přidával jen parametr notime) a to je asi všechno, kromě standardní práce na internetu atd...
Help me, please!!!