Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: asus Asus X51  (Přečteno 4675 krát)

Amáta,OP

• Návštěvník
    • http://dominikanky.cz
asus Asus X51
« kdy: 20 Listopadu 2007, 14:22:02 »
Zdravím!

Mám prosbu - sháním notebook pro Ubuntu, a líbí se mi Asus X51 - nenašla jsem ho na
http://www.linux-on-laptops.com/asus.html

tak se chci zeptat, jestli s ním má někdo zkušenosti, a jestli bude pěkně běhat
(specifikace)

Případně alternativní dotaz: Najdu někde aktuální diskuzi (či návod) na téma "jaký vybrat notebook?" Vždycky jsem narazila jen na doporučení na booky které už se neprodávají :(

Dík za rady!
« Poslední změna: 24 Ledna 2008, 15:58:48 od Anna Taliánová »

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: asus Asus X51
« Odpověď #1 kdy: 20 Listopadu 2007, 18:57:43 »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 20 Listopadu 2007, 19:09:43 »
Osobní zkušenost nemám, ale podle jednotlivých dílů a pár informací na netu se domnívám, že by měl být bez problémů.
Ovšem pokud mohu radit, tak zvolte spíš nějaký model s grafikou Intel nebo Nvidia - lépe si rozumějí s Linuxem než ATI (ale na problémy s tímto konkrétním modelem jsem zase nenarazil...).
Co možná nebude fungovat je čtečka karet - na Linuxu jsou s nimi problémy obecně.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #3 kdy: 23 Listopadu 2007, 09:32:26 »
Zdravím!

Mám prosbu - sháním notebook pro Ubuntu, a líbí se mi Asus X51 - nenašla jsem ho na
http://www.linux-on-laptops.com/asus.html

tak se chci zeptat, jestli s ním má někdo zkušenosti, a jestli bude pěkně běhat
(specifikace)

Případně alternativní dotaz: Najdu někde aktuální diskuzi (či návod) na téma "jaký vybrat notebook?" Vždycky jsem narazila jen na doporučení na booky které už se neprodávají :-(

Dík za rady!

Tento ntb mám - jak vidíš v mém podpisu a Ubuntu 7.10 GG na něm šlape naprosto bez problémů. Na abclinuxu.cz jsem v sekci hardware/notebooky/asus přidal tento notebook do seznamu - "linux user friendly", resp. "ubuntu user friendly"  ;)
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Amáta,OP

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 25 Listopadu 2007, 19:03:09 »
To jsou skvělé informace, moc díky!!!  :-*

Amáta,OP

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 18 Ledna 2008, 15:47:24 »
Ahoj Marp (či kdokoliv jiný s Asus X51)

Prosím - chci se zeptat nemáš - nebo neměl jsi s ním nějaké problémy?
Mně se po spuštění načte grub, ale když vyberu boot (Ed)ubuntu, obrazovka zčerná a nic - ale pak se po nějaké - trochu delší době normálně spustí. Nemůžu přijít na to, proč to dělá :(
A taky jedna trochu nepříjemná věc - soustavně svítí světélko Zz - snad to není na škodu, ale štve mne, když mi počítač tvrdí že spí, zatímco na něm pilně pracuju :)
No a poslední věc - rozchodil jsi uspávání nebo hibernaci??

Dík za jakékoliv info!
« Poslední změna: 24 Ledna 2008, 15:56:38 od Anna Taliánová »

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 18 Ledna 2008, 16:54:33 »
Problém bych viděl v zabugovaném gutsym... Nejspíš neni zapnutý usplash a zároveň nefungují konzole - proto to vypadá, že to nic nedělá, ale normálně to bootuje... Všechno se to tu na fóru už řešilo...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #7 kdy: 18 Ledna 2008, 21:51:05 »
Ahoj Marp (či kdokoliv jiný s Asus X51)

Prosím - chci se zeptat nemáš - nebo neměl jsi s ním nějaké problémy?
Mně se po spuštění načte grub, ale když vyberu boot (Ed)ubuntu, obrazovka zčerná a nic - ale pak se po nějaké - trochu delší době normálně spustí. Nemůžu přijít na to, proč to dělá :-(
A taky jedna trochu nepříjemná věc - soustavně svítí světélko Zz - snad to není na škodu, ale štve mne, když mi počítač tvrdí že spí, zatímco na něm pilně pracuju :-)
No a poslední věc - rozchodil jsi uspávání nebo hibernaci??

Dík za jakékoliv info!

To Zz svítí i ve widlích a znamená to asi jen, že je ntb připraven na "spánek" - ve widlích, když zmáčkneš to příslušné tlačítko -  Fn+F1, tak ho uspíš. V ubuntu jsem to nezkoušel - protože všude čtu, že uspání nebo hibernace dělá problémy - to je tedy i odpověď na Tvou poslední otázku. Takže raději vypínám klasicky a neuspávám ;).
No a ten Grub - jak psal Roman, je to bug - já jsem prolezl fórum a někde jsem něco upravil podle toho návodu a už mi to nedělá...
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.