Tak to si dovolim teraz ja nesuhlasit s tebou. To co ty popisujes je sucasna situacia, ktora nebude trvat vecne. Este pred rokom napriklat ziadny Dell neponukal Ubuntu pC, neuf.fr mi neponukal linuxovy PC na prenajom, v e-bay som nenasiel ziaden PC s linuxom...dnes je to vsetko uz trosku inac. O linuxe som sa napr. ja dozvedel az v rokuz 2003 od jedneho kamarata - ako o uzasne zlozitom systeme - predtym som ani nevedel, ze nejaky linux existuje. Dnes, nech sa bavim s kym kolvek, kazdy uz o linuxe aj o Ubuntu uz cosi vie a su mu aj zname pozitivne vlastnosti systemu - len sa do toho este boji ist. Mozno mu chyba masivna reklamna kampan ala MS..., skor je to vsak na referenciach novych uzivatelov - reklama na linux prebieha vacsinou verbalne.
Takze aj previazanost a zavislost vyrobcov HW z Microsoftom pokladam ze vec docasnu! Uz len za posledny rok mozem zodpovedne prehlasit, ze povedomie a zaujem o linux (aspon tu vo FR) nabyva nezvycajne tempo - je to vidiet aj na ponuke novych "friendly" distribucii, s ktorymi sa akosi roztrhol pytel. Stale viac serverov prechadza koli bezpecnosti na linux atd...Takze moja vidina buducnosti - co sa tyka nakupu PC z OS na objednavku je realna a logicka.