Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: GeForce GO 6100 a "low-graphics mode" [vyřešeno]  (Přečteno 3881 krát)

ZahorskyJan

• Návštěvník
GeForce GO 6100 a "low-graphics mode" [vyřešeno]
« kdy: 23 Listopadu 2007, 14:30:27 »
Dobrý den,

mám notebook HP Compaq Presario F500 (AMD Turion X2, GeForce GO 6100). Snažím se na něj nainstalovat Ubuntu 7.10, ale zatím jsou to samé problémy :-)

Nešlo mi spustit Live CD (chování bylo stejné jako tady http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=16616.0), nakonec se podařila instalace z alternate CD stylem: install acpi=off
Někde jsem to našel a byl to jediný způsob, jak se mi instalace povedla dokončit.

Po instalaci naskočí všechno zdánlivě v pořádku (rozlišení a to všechno sedí). Provedu aktualizace. Vyskočí dialog na instalaci nesvobodného softwaru, přesněji nVidia driver a Broadcom 43xx. Po instalaci a žádaném restartu systém naskočí do low-graphics módu. Vytvoří se xorg.conf.failsafe, kde je device vesa a rozlišení 800x600. Vyzkoušel jsem jako root dpkg-reconfigure -phigh xserver-org. Po restartu se rozlišení dalo správně (1280x800), ale bez 3D akcelerace a ve správci nesvobodného softwaru se u ovladače napíše opět not use.

Další pokus bylo nainstalování ovladačů grafiky pomocí programu Envy. Instalace proběhla v pořádku, dal jsem automatickou konfiguraci xorg.conf a restart. Opět systém naběhnul v low-graphic módu.

Takže dotaz zní, jak zprovoznit 3D akceleraci a správné rozlišení? Napadlo mě, nainstalovat ovladače přes envy a nějak vypnout možnost jít do low-graphic módu, ale nikde jsem nenašel jak.

Předem děkuji za jakoukoliv pomoc

S pozdravem,
  Honza

EDIT:
Tak se nakonec povedlo. Stačily ovladače nainstalované pomocí správce nesvobodných ovladačů a pak upravit /boot/grub/menu.lst přidat: pci=noapci
« Poslední změna: 14 Ledna 2008, 21:37:13 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.