Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Webmin v Dapper Drake  (Přečteno 3343 krát)

Peter Lehotsky

• Návštěvník
Webmin v Dapper Drake
« kdy: 02 Června 2006, 17:18:34 »
Kam zmizel Webmin a Usermin? V predesle verzi byl a v nove neni? Nebo mam instalovat z 5.10 a verit ze to nic nerozmr.a?

ubudu

• Návštěvník
Webmin v Dapper Drake
« Odpověď #1 kdy: 08 Června 2006, 22:27:19 »
Ano, mně to tak šlo a funguje. Na Dapperovi jsem přidal do sources.list
link na breezy restricted, nainstaloval Webmin a pak link vyhodil. Vše šlape výborně.
 Jen jediný problém mám - instaluje se webmin ve verzi  1.230, poslední verze webminu je 1.270, která v sources ubuntu není.  Vzhledem k tomu, že jsem již dříve měl problémy s rozběháním webminu 1.270 instalovaného na ubuntu breezy z rpm, nemám odvahu na upgrade a riziko nabourání.
Čus

ubudu

• Návštěvník
Webmin v Dapper Drake
« Odpověď #2 kdy: 09 Června 2006, 00:06:01 »
Upgrade jsem risknul - bez problému. Proveden vestavěným upgrad-modulem ze staženého tar.gz z webmin.com. Instalace si vzala pův.nastavení a funkce webminu nadále bez problémů. Čus

Peter Lehotsky

• Návštěvník
Webmin v Dapper Drake
« Odpověď #3 kdy: 09 Června 2006, 09:29:50 »
Citace: ubudu
Upgrade jsem risknul - bez problému. Proveden vestavěným upgrad-modulem ze staženého tar.gz z webmin.com. Instalace si vzala pův.nastavení a funkce webminu nadále bez problémů. Čus
Na serverech s debianem sarge mi to funguje v pohode (upgrade z webmin.com), jen jsem nemel odvahu to udelat na ubuntu.

Dekuji

Peter Lehotsky

• Návštěvník
Webmin v Dapper Drake
« Odpověď #4 kdy: 09 Června 2006, 09:31:19 »
Citace: ubudu
Ano, mně to tak šlo a funguje. Na Dapperovi jsem přidal do sources.list
link na breezy restricted, nainstaloval Webmin a pak link vyhodil. Vše šlape výborně.
 Jen jediný problém mám - instaluje se webmin ve verzi  1.230, poslední verze webminu je 1.270, která v sources ubuntu není.  Vzhledem k tomu, že jsem již dříve měl problémy s rozběháním webminu 1.270 instalovaného na ubuntu breezy z rpm, nemám odvahu na upgrade a riziko nabourání.
Čus
Ponekud nesystemove, ale funkcni :-) akorat to muze odradit nezkusene uzivatele.

rainbof

• Aktivní člen
  • *
  • Pták nespavák
Webmin v Dapper Drake
« Odpověď #5 kdy: 14 Září 2006, 18:07:45 »
neodradilo :]
Ranní ptáče dřív doskáče!

Pitris

• Aktivní člen
  • *
Webmin v Dapper Drake
« Odpověď #6 kdy: 14 Září 2006, 19:16:05 »
Citace: Peter Lehotsky
Kam zmizel Webmin a Usermin? V predesle verzi byl a v nove neni? Nebo mam instalovat z 5.10 a verit ze to nic nerozmr.a?
To me by take zajimalo, kam se podel Webmin. Doufal jsem, ze v Ubuntu se bude pocet balicku s dalsiam verzema zvysovat a ne ze to budou orezavatat. :(

reaper

• Aktivní člen
  • *
    • http://ronny.rammsteinfan.cz/
Webmin v Dapper Drake
« Odpověď #7 kdy: 14 Září 2006, 19:22:08 »
Citace: Pitris
To me by take zajimalo, kam se podel Webmin. Doufal jsem, ze v Ubuntu se bude pocet balicku s dalsiam verzema zvysovat a ne ze to budou orezavatat. :(
to neee.. este by to dopadlo jak Mandriva, SuSE, atd.. distra kde je miliadra balicku ale system naprosto nepouzitelnej ..
IBM/Lenovo Thinkpad R61 14", Intel Core 2 Duo T7250 - 2GHz @ 800MHz, 2GB RAM, 160GB + 300GB HDD, Intel X3100 - Ubuntu 8.04

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
Webmin v Dapper Drake
« Odpověď #8 kdy: 15 Září 2006, 08:29:25 »
Ale na druhou stranu Webmin je dlouhodobě velmi užívanej program, takže bych ho čekal už v standartním repozitáři. Dost tam taky chybí mc. Což v případě instalace na server patří mezi první instalované programy.
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

Kony.cz

• Aktivní člen
  • *
Webmin v Dapper Drake
« Odpověď #9 kdy: 18 Září 2006, 17:57:43 »
no mc je na repozitu normlane, teda aspon na verzi 5.1 tak i na 6.06 jsem je normlane instaloval, samozrejme po upravach source.list

zigi

• Aktivní člen
  • *
Webmin v Dapper Drake
« Odpověď #10 kdy: 18 Září 2006, 20:25:09 »
ptam se zase znova, ale podobny pripad je mrouted pro multicastove routovani.. do tedka sem nezjistil, jestli existuje ekvivalentni nahrada v oficialnich repositarich ubuntu
..:: be free - use kubuntu ::..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.